Beeld uit de dubbel met vlnr Stefan van Happen, Marinjo van Happen, Marc van den Boom en Ronald Grijseels
Beeld uit de dubbel met vlnr Stefan van Happen, Marinjo van Happen, Marc van den Boom en Ronald Grijseels

Belangrijke overwinning tafeltennissers TTV

Sport 288 keer gelezen

TAFELTENNIS - In de strijd tegen degradatie heeft het eerste team van TTV Valkenswaard afgelopen vrijdag een belangrijke 7-3 overwinning op Unicum uit Geldrop binnengesleept.

Het Valkenswaardse trio Marc van den Boom, Erwin Duivis en Ronald Grijseels startte goed en kwamen op een 4-1 voorsprong, maar lieten de Geldroppenaren terug komen tot 4-3. De laatste drie partijen gingen weer naar Valkenswaard. De laatste partij van de avond was een zenuwslopend gevecht tussen de verdedigers Van den Boom en Marinjo van Happen (11-2 8-11 12-10 12-10). Erwin Duivis, nog steeds niet 100% fit, liet het dubbel weer aan zijn teamgenoten en die wonnen eenvoudig van Stefan van Happen en Marinjo van Happen. Duivis en Grijseels verloren beide van Marinjo van Happen maar wonnen zowel van Stefan van Happen als Lex Gimbel. Met ieder twee overwinningen een goede team-effort in de slag om klassebehoud.

Unicum kwam met even veel punten naar het treffen in Valkenswaard, staat nu zesde en laatste in 1-D met 17 punten. Op de tweede degradatie plek staat MTTV’72 uit Mierlo met 18 punten. Valkenswaard staat nu op een veilige vierde plaats met 21 punten. Komend weekend start de tweede helft van de competitie en voor Valkenswaard betekent dat de wedstrijden tegen Return Oss (3), Flash (1) en Veldhoven (2). In die wedstrijden moet de schade beperkt zien te worden om in de laatste wedstrijden de eerste klasse voor volgend seizoen veilig te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant