Maarten Meulepas, directeur-bestuurder Woningbelang en Petra de Regt, bestuurder Valkenhof.
Maarten Meulepas, directeur-bestuurder Woningbelang en Petra de Regt, bestuurder Valkenhof.

‘Telelock’ bij Woningbelang

Algemeen 356 keer gelezen

VALKENSWAARD - De centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen van Woningbelang, waar ouderen zorg aan huis krijgen, worden voorzien van digitale sloten. Het systeem dat Woningbelang gebruikt, heet Telelock. 

Hiermee kan je een slot op afstand bedienen. In dit geval via een app op je mobieltje. Het is als het ware de digitale sleutelbos voor veilig wonen.
Tegenwoordig sieren sleutelkastjes de gevels van appartementencomplexen. Dat deze niet feilloos zijn, blijkt uit de landelijk stijgende inbraakcijfers, met veel schade, overlast en vooral gevoelens van onrust en onveiligheid bij inwoners als gevolg.

Dat moest anders. Hoe zorgen we ervoor dat zorgverleners gemakkelijker binnen geraken en inbrekers juist niet? Het antwoord is Telelock. In Brabant maken veel woningcorporaties al gebruik van Telelock. Zo ook Woningbelang. Zij voorziet centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen van Telelock wanneer een zorgverlener - in dit geval Valkenhof - hierom vraagt. De bewoners bepalen daarna zelf of ze ook Telelock willen gebruiken voor hun eigen voordeur.

Enthousiast

Woningbelang is enthousiast. “Telelock is een geweldig alternatief”, aldus Maarten Meulepas, directeur-bestuurder van Woningbelang. “Wij zien hiervan zeker de meerwaarde. Meer dan de helft van onze appartementencomplexen zijn al voorzien van Telelock. Het is efficiënter, veiliger én het verhoogt het gevoel van veiligheid voor onze huurders.”

Iedereen zelfde app

Dankzij het unieke Telelock beheerplatform kunnen meerdere organisaties toegang krijgen tot dezelfde centrale toegangsdeuren. Denk hierbij aan hulpverleners in de wijkzorg, mantelzorgers, medicijnentaxi’s, politie… Iedereen werkt immers met dezelfde app.

Inwoners die gebruik maken van wijkzorg van Valkenhof maken allemaal gebruik van een Telelock. Conny Spierings, manager wijkteam, thuisbegeleiding en dagcentra: “Om ouderen kansen te bieden zo lang mogelijk het leven te laten leiden dat ze gewend zijn, moet je als gemeenschap gezamenlijk optrekken. We zijn dan ook blij met de samenwerking met Woningbelang. Dankzij de installatie van een digitaal slot kunnen inwoners makkelijker en veiliger de ondersteuning krijgen die ze wensen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant