Jan Lavrijssen is al tachtig jaar lid van VV De Valk en wordt op 2 mei in het zonnetje gezet.
Jan Lavrijssen is al tachtig jaar lid van VV De Valk en wordt op 2 mei in het zonnetje gezet. Henry Jansen

Jan Lavrijssen 80 jaar bij De Valk

Algemeen 742 keer gelezen

VALKENSWAARD - Tijdens de aanstaande traditionele Gouden Ledendag op donderdag 2 mei, wordt Jan Lavrijssen extra in het zonnetje gezet. Jan is namelijk dit jaar liefst tachtig jaar lid van voetbalvereniging De Valk. Dit is pas één keer eerder in de honderdvijftienjarige clubhistorie voorgekomen.

Door Jan Dielis

Jan Lavrijssen wordt op 11 februari 1937 in Valkenswaard geboren als eerste zoon en het tweede kind in een rij van negen. Hij stamt uit een echte De Valkfamilie. Op zevenjarige leeftijd wordt hij al lid van De Valk, hoewel de leeftijdsgrens in die tijd eigenlijk op tien jaar is gesteld. 
Na het doorlopen van diverse jeugdelftallen speelt Jan bij de senioren doorgaans in de lagere seniorenelftallen. Slechts één keer, in het seizoen 1961 – 1962, speelt hij in het eerste elftal als rechtsbuiten. De Valk speelde toen nog betaald voetbal in de 2e divisie van Nederland. De wedstrijdpremie, zo herinnert Jan zich, bedroeg vijf gulden.
In 1968 hangt Jan zijn voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Daarna is hij nog een korte periode actief geweest als grensrechter.

Oud-Valken

Een jaar later, in 1969, stapt Jan Lavrijssen over naar de Oud-Valken om daar in 1976 toe te treden tot het bestuur. In die periode maken de Oud-Valken in de bloeitijd van het kienen handig gebruik van dit fenomeen door zelf grootse kienavonden te organiseren. De kas wordt op deze manier meer dan twintig jaar flink gespekt. 

Gouden tijd

In het midden van de jaren zeventig beleven de Oud-Valken een gouden tijd. Er heerst een geweldige sfeer. Er worden zelf toernooien georganiseerd en voor befaamde toernooien worden ze uitgenodigd. In 1994 wordt Jan Lavrijssen voorzitter van de Oud-Valken, een functie die hij met verve vervult: een daadkrachtig bestuurder met hart voor de zaak.
In 2009 krijgt Jan tijdens de receptie van het 100 jarig bestaan van De Valk ook de gouden NKS uitgereikt voor zijn verdienste voor het Nederlandse voetbal
Ook zijn betrokken inzet voor de biljartsport valt op. Voor zijn verenigingsinzet is Jan in 2002 koninklijk onderscheiden. De gemeentelijke sportpenning is hem al in 1991 toegekend.

De gouden ledendag is een feestdag voor leden van De Valk die onafgebroken 50 jaar of langer lid zijn van onze voetbalvereniging. Zij worden op deze dag extra verwend met een entertainment programma en als afsluiting wordt er nog gezellig samen wat gegeten en daarna worden natuurlijk voetbalverhalen van vroeger nog eens dunnetjes overgedaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant