Lisa, Ilse en Brinn uit groep 7 en 8 bedachten en maakten het winnende ontwerp van het mopje 'Haai'.
Lisa, Ilse en Brinn uit groep 7 en 8 bedachten en maakten het winnende ontwerp van het mopje 'Haai'.

Samen met jeugd werken aan corso

Algemeen 269 keer gelezen

BORKEL EN SCHAFT - Zoals meerdere verenigingen merkte ook het buurtschap Borkel en Schaft dat het lastig is om nieuwe aanwas te vinden.

Er werd besloten om energie te steken in de jeugd en een jeugdproject te starten met als gevolg dat het buurtschap dit jaar voor het eerst deelneemt met een jeugdwagen aan het Bloemencorso in Valkenswaard. Dit uiteraard naast de bouw van de reguliere wagen. OBS Servatius werd benaderd voor de samenwerking waarop een 4-weeks project volgde met de groepen 4 tot en met 8.

In de eerste week kregen ze een presentatie over hoe het Bloemencorso in Valkenswaard is ontstaan, hoe een wagen wordt gebouwd en uitleg over het thema voor de jeugd: ‘Humor’. Na de presentatie en uitleg mochten de kinderen zelf aan de slag in de moppenboekjes en online om een leuk mopje en raadsel te zoeken om mee aan de slag te gaan. 
Hierna was het tijd om met de tekening aan de slag te gaan. Dit gebeurde in week 2. Daarbij kregen de kinderen ook een lijst van soorten en kleuren bloemen om te gebruiken. Als ze groen of blauw in hun tekening gebruikten, moesten ze ook al nadenken hoe ze dit gaan maken in een wagen, blauwe en groene dahlia’s zijn er tenslotte niet.
In de derde en vierde week is gewerkt aan de maquettes. Hierbij merkten sommige kinderen dat ze liever samenwerkten en andere liever verder werkten aan hun eigen idee. Het viel niet mee om een tekening in 3D uit te werken. Want een idee kan in de uitvoering heel anders uitpakken.

30 tekeningen, 23 maquettes

Uiteindelijk waren er 30 tekeningen en 23 maquettes en volgde de moeilijke taak om hier een keuze uit te maken. Wie de winnaar zou worden en welke wordt gebouwd is bekendgemaakt met alle leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers op school. 
Buurtschap Borkel en Schaft gaat bouwen: Haai! van het mopje: Een vis komt, ik groet hem. Hij gaat snel weer weg. Rara hoe komt dat? Ik zei: Haai! 
Dit idee is uitgewerkt door Lisa, Ilse en Brinn uit groep 7 en 8.

Het project is een project voor maar ook gemaakt door de jeugd. Hierdoor gaan ze leren lassen, ijzer buigen, kartonnen en plakken. Hiervoor zoekt het Buurtschap enthousiaste mensen die kunnen ondersteunen.
De bouwavond zal zijn op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur. Heb je interesse om te helpen of juist als kind mee te bouwen, stuur een mail naar:
jeugdcorsoborkel@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant