De South East Bigband uit Valkenswaard brengt muzikanten van alle leeftijden samen.
De South East Bigband uit Valkenswaard brengt muzikanten van alle leeftijden samen.

Bigbandfestival South East Bigband

Algemeen 314 keer gelezen

DOMMELEN -  Zaterdagavond 11 mei vindt er een super groots bigband festival plaats in de theaterzaal van De Belleman aan het Bruninckxdal 1 in Dommelen.

Tijdens deze avond treden drie bigbands ieder een uur op dus drie uur lang swingmusic. De optredende bands zijn:
Nightcats uit Eersel heeft een basisrepertoire dat bestaat uit traditionele swing en lekkere jazzy bewerkingen van hedendaagse populaire muziek, aangevuld met niet altijd voor de hand, maar wel altijd goed in het gehoor, liggende eigen arrangementen.

Bigband Ravenstein speelt een breed scala aan uiteenlopende jazz stijlen. Van ‘klassieke’ jazz en blues tot fusion stijlen, waarin ook rock en pop aan bod komen. Muziek van meesters als Duke Ellington en Wayne Shorter tot die van populaire eigentijdse formaties als Snarky Puppy en Gordon Goodwins Big Phat Band.

South East Bigband De bigband is ontstaan vanuit de gedachte om muzikanten van alle leeftijden samen te brengen. Van oude rotten in de swing muziek tot bekwame jonge muzikanten die graag swing willen leren. Daarmee laat de big band haar publiek genieten van een oudere stijl bigband-swing, met onder andere nummers van Count Basie, Stan Kenton, Ella Fitzgerald en Gregory Porter. 

Aanvangstijd is 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant