Afbeelding

Trainen voor de halve marathon

Sport 256 keer gelezen

REGIO - Het zal de hardloopliefhebber niet ontgaan zijn dat op zondag 13 oktober de marathon van Eindhoven weer plaatsvindt. Loopgroep Waalre doet daaraan ieder jaar mee met tientallen leden, op de diverse afstanden waaronder de hele en halve marathon.

Voor de halve marathon (21,1 km) heeft de Loopgroep jaarlijks een specifiek trainingsprogramma. Daarin worden de duurlooptrainingen steeds langer, en is er aandacht voor duurvermogen en basissnelheid.
Loopgroep Waalre biedt niet-leden de mogelijkheid om met hen mee te trainen in voorbereiding op marathon Eindhoven.
Voor 25 euro  kunnen alle geïnteresseerden vanaf donderdag 9 mei tot 8 oktober meedoen met de voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven. Deze bestaat uit drie wekelijkse trainingen, op zondagochtend en dinsdag- en donderdagavond. Je zorgt zelf voor je inschrijving voor de halve marathon op 8 oktober.

Elke week komen diverse soorten trainingen aan bod:
- Duurlooptraining: geleidelijk opvoeren van de duurloopafstand totdat je die 21,1 km goed aankunt.
- Tempo duurlooptraining: een middellange duurloop met daarin een periode van versnelling die per week een beetje langer wordt.
- Lange intervaltraining: je loopt afstanden tussen 0,5 en 2 km wat sneller dan gewoonlijk om je gebruikelijke tempo beter te kunnen volhouden.
- Korte intervaltraining: over 100 tot 300 meter zet je extra aan voor een hoger tempo.

Begeleiding en advies

Tijdens de trainingen word je begeleid en geadviseerd door ervaren trainers, die al veel halve en vaak ook hele marathons achter de rug hebben. Als je normaal je trainingen alleen doet, zul je ervaren dat je in de voorbereiding én op de grote dag zelf veel steun en gezelligheid ondervindt aan het lopen met anderen samen. Deze stimulans vanuit de groep gaat je zeker helpen om je doel te bereiken.

Meer informatie

Loopgroep Waalre stelt een voorwaarde aan deelname en die is dat je vooraf een passend basisniveau moet hebben. Zo’n kilometer of 10 aaneengesloten kunnen hardlopen is echt het minimum. Deze actie is dus niet voor beginnende lopers. 
Aanmelden kan via een mail met je naam en contactgegevens naar: starters@loopgroepwaalre.nl
Meer informatie over Loopgroep Waalre:
www.loopgroepwaalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant