Pieter Maranus verdedigt namens SV Valkenswaard tegen Sportclub '25. De Uilen wonnen de wedstrijd met 2-0.

SV Valkenswaard gedeeld 1e

Sport 336 keer gelezen

VOETBAL - Na de derde overwinning op rij is het SV Valkenswaard gelukt om de eerste plaats op de ranglijst in hun klasse te veroveren. De Uilen moeten deze wel delen met RKVV Volharding uit Vierlingsbeek.

SV Valkenswaard startte de wedstrijd tegen Sportclub ‘25 uit Bocholtz, sterk met, meteen na de aftrap, een kans voor Thom van de Donk. Hij kreeg op links de val vrij voor die via de verdediger van de tegenpartij voor zijn voeten was beland. Zijn schot op doel werd echter door de keeper goed tegengehouden. De eerste helft was SV Valkenswaard zeker de sterkere ploeg maar er werden geen kansen benut. De verdediging van de Uilen stond zo goed dat Sportclub ‘25 er niet doorheen kwam. Ruststand was 0-0.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft nam SV Valkenswaard het heft verder in handen wat in de 48e minuut, na een corner, resulteerde in de 1-0. Jordi van Meurs nam deze voor zijn rekening doordat hij de bal, via een rebound via de lat, behendig binnentikte.

Uit de aanval, die volgde uit de aftrap, wist Sportclub ‘25 hun eerste grote kans niet te benutten. Een uitstekende keepende Youri Roulaux wist de bal uit de verre hoek te tikken. Een tweede en tevens laatste kans van Sportclub ‘25, belandde na een scrimmage in het strafschopgebied, op de paal.
Na een uitbraak van Youri van Brussel op links, met een voorzet op Jordi van Meurs, wist deze laatste de bal in de rechter onderhoek te schieten en schreef zo ook de 2-0 op zijn naam.

Daarna volgenden er nog een aantal kansen voor onder andere Sem van Ham, Joep Raaijmakers en Youri van Brussel. Hiermee had SV Valkenswaard verder kunnen uitlopen naar een hogere score, maar de Uilen wist de kansen niet te benutten.

SV Valkenswaard is echter dik tevreden met de uitslag gezien het spelen op de zware grasmat in het Limburgse Bocholtz. Daar de concurrent Susteren gelijk speelde, deelt SV Valkenswaard nu de koppositie met de Volharding.

De ploeg uit Vierlingsbeek is volgende week de tegenstander. Deze wedstrijd is thuis  en begint om 14.30 uur.