Verschillende boeren zetten hun bedrijfsdeuren open op Hemelvaartsdag zodat de fietsers een kijkje kunnen nemen achter de schermen.
Verschillende boeren zetten hun bedrijfsdeuren open op Hemelvaartsdag zodat de fietsers een kijkje kunnen nemen achter de schermen.

Gezinsfietstocht langs agrarische bedrijven

Algemeen 220 keer gelezen

REGIO - Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt ook dit jaar de jaarlijkse fietstocht en Open Dag voor boeren, burgers en buitenlui gehouden.

De fietstocht met een lengte van circa 35 kilometer, gaat dit jaar voornamelijk door Borkel en Schaft, Valkenswaard en Waalre. De deelnemers genieten van de natuur daarnaast bij agrarische bedrijven een bezoekje brengen. Op het te bezoeken melkveebedrijf gaan op die dag de koeien voor het eerst naar buiten.
Op iedere locatie wordt er voor de deelnemers voor hapjes en drankjes gezorgd. Dit is allemaal inbegrepen bij de inschrijfkosten.
Er is dit jaar één startpunt waar de routebeschrijvingen, na contante betaling van de inschrijfkosten, worden uitgereikt: de Boer Agrarische kinderopvang, Molenstraat 205, Valkenswaard. Starttijd tussen 11.00 en 13.00 uur. Inschrijfkosten 12,50 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar betalen 7,50 euro per persoon).
Graag bij opgave het aantal deelnemers vermelden. Aanmelden kan per mail tot uiterlijk 5 mei naar: zltogrooteheide@zlto.nl

De organisatie van deze fietstocht is ook dit jaar in handen van de ZLTO-afdeling Groote Heide.

 De deelnemers kunnen genieten van de natuur in het buitengebied en tevens bij agrarische bedrijven een bezoekje brengen. Op het te bezoeken melkveebedrijf gaan op die dag de koeien voor het eerst naar buiten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant