Krijn Liefrink (uiterst links) gaat samen met zeven anderen naar Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op vrijdag 29 maart.
Krijn Liefrink (uiterst links) gaat samen met zeven anderen naar Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op vrijdag 29 maart.

Krijn Liefrink door naar Brabantse finale Nationale Voorleeswedstrijd

Algemeen 427 keer gelezen

VALKENSWAARD - De halve provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 plaats vond zaterdag 2 maart plaats.  60 kinderen lazen in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle voor uit hun favoriete boek. Krijn Liefrink uit Valkenswaard is een van de Brabantse finalisten.

De jury benoemde de volgende kanjers tot voorleeskampioen; zij gaan door naar de Brabantse finale op 29 maart aanstaande: Merlischa Flu uit Geertruidenberg; Bibi Cornelis uit Sint Anthonis; Veerle Goebbels uit Heeze; Carlijn van Gisbergen uit Oisterwijk; Luc Hanssen uit Heeswijk Dinther; Elisa Kempen uit Berlicum en Elisa Brouwers uit Bergen op Zoom. En dan natuurlijk Krijn Liefrink uit Valkenswaard. 

Recordaantal

Dit jaar organiseerden een recordaantal scholen een lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De provincie Noord-Brabant leverde, net als voorgaande jaren, de meeste schoolkampioenen: 615 kinderen hebben meegedaan aan de lokale rondes. Daarvan hebben er 60 meegedaan aan de halve finale op 2 maart 2024.

Brabantse en landelijke finale

De Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op vrijdagavond 29 maart  in Goirle. Uit de acht finalisten wordt één provinciale voorleeskampioen gekozen die Brabant vertegenwoordigt op de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd groep 7 - 8 op woensdagmiddag 22 mei in TivoliVredenburg in Utrecht.

Voorlezen 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd toont de bibliotheeksector aan dat (voor)lezen niet alleen leuk, maar vooral ook erg belangrijk is.
www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant