Het kampioensteam van De Valk viert feest na de overwinning op Hilvaria.
Het kampioensteam van De Valk viert feest na de overwinning op Hilvaria. Henry Jansen

De Valk kampioen 2e klasse D

Sport 210 keer gelezen

VOETBAL - De Valk is de trotse kampioen geworden in de ijzersterke 2e Klasse D. Dankzij een 1-3 overwinning bij Hilvaria is De Valk niet meer in te halen door de concurrentie en kon het kampioenschap gevierd worden op het eigen Valkennest.

Door Marc Jansen

De Valk was van begin af aan de bovenliggende partij in Hilvarenbeek, maar kon het niet uitdrukken in de score. Vlak voor de rust wist Hilvaria-aanvaller Gideon Kingongo met een vlammend schot in het dak van het doel de thuisploeg op voorsprong te schieten 1-0. De Valk wist daar weinig tegenover te zetten en mocht zich in de handen knijpen dat een tweede goal van Hilvaria wegens buitenspel, door de scheidsrechter werd afgekeurd. 

Tweede helft

In de tweede helft wist De Valk snel orde op zaken te stellen, Joran Vermeulen wist een voorzet van Alberto Puts fraai tot doelpunt te promoveren en schoot daarmee de gelijkmaker binnen: 1-1. 
Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg na direct rood voor Joeri van Rijswijk met tien man verder. Mauro van Houtum profiteerde hiervan door De Valk naar het kampioenschap te schieten door doelman Koen Drabbe van Hilvaria kansloos te laten 1-2.
En In de blessuretijd was het wederom Mauro van Houtum die aan alle onzekerheid een einde bracht door met een fantastisch afstandsschot De Valk naar een 1-3 overwinning te schieten.

Kampioen!

Door de 0-2 nederlaag van Oirschot Vooruit tegen Brabantia was het kampioenschap en de promotie naar de 1e Klasse een feit. 

Een geweldige teamprestatie van de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens die er vanaf het begin een stabiele voetbalmachine van maakte en amper punten liet liggen. Ook het gemis van Robin Smets (burn-out) en Ferre Devos (bovenbeenblessure) werd knap opgevangen en de ploeg heeft met Joran Vermeulen een ware doelpuntenmachine in huis.

Ook een solide verdediging onder aanvoering van Max Manche en Robbert Born zorgde ervoor dat De Valk met slechts 17 doelpunten verreweg de minste tegentreffers incasseerde in de 2e Klasse D. Een stevige basis werd hiermee gelegd voor een verdiend kampioenschap.

De Valk kan zich nu gaan opmaken voor de Eerste Klasse, waarin het ook een rol van betekenis wil gaan spelen.

Hilvaria: 
Koen Drabbe; Jaap Damen, Jannes van Trier, Tom van Beers, Teun Nieuwkerk; Duncer Rasenberg (60. Jisk van Teeffelen), Mika van Spreeuwel, Sem Hendriks (44. Time van der Ackerveken); Milan Verstegen (60. Kai van Gool), Joeri van Rijswijk, Gideon Kingongo

De Valk:
Dennis Verhoeven; Alberto Puts, Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Robin Smets, Luuk Broers, Antonio Balta (87. Koen van Steensel), Mauro van Houtum; Appie Azmani (80. Dion Vermeulen), Joran Vermeulen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant