Patrouille 'de 6 rampscouts' van scouting Sint Maarten neemt deel aan de Landelijkse Scoutingwedstrijden tijdens het Pinksterweekeinde.
Patrouille 'de 6 rampscouts' van scouting Sint Maarten neemt deel aan de Landelijkse Scoutingwedstrijden tijdens het Pinksterweekeinde.

Scouting St. Maarten naar landelijke wedstrijd

Algemeen 258 keer gelezen

VALKENSWAARD - Patrouille ‘de 6 rampscouts’ van scouting Sint Maarten is half april tweede geworden bij de Regionale Scouting Wedstrijden. Met dit resultaat mogen zij deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijd (LSW) die in het Pinksterweekeinde in Baarn wordt gehouden. 

In 2023 hebben ze met het grootste deel van de huidige groep, ook deelgenomen aan de LSW en werden toen negende van de 109 deelnemende patrouilles. De groep laat weten dat ‘ ze gaan er dit jaar natuurlijk alles aan doen om nog hoger te eindigen’.
Met een totaal van 744 punten veroverden de zes Rampscouts de tweede plaats op de RSW, gehouden in Veldhoven op Scouting Hertog Jan van Brabant. Slechts negen punten scheidden hen van de eerste plaats, ingenomen door Scouting Nicasius uit Heeze, met 753 punten.
“We zijn enorm trots op onze prestaties tot nu toe, maar we zijn vastbesloten om dit jaar alles te geven om nog hoger te eindigen,” verklaarde een woordvoerder van de Valkenswaardse  Scouting Sint Maarten. “We kijken ernaar uit om samen met Heeze te strijden op de LSW en hopen Valkenswaard met trots te vertegenwoordigen.”

Mediaprijs

Naast hun inspanningen op het gebied van wedstrijdprestaties, zet de patrouille ook alles op alles om de mediaprijs in de wacht te slepen. Met een actieve aanwezigheid op sociale media, waaronder een Instagramaccount (@de_6_rampscouts ), zijn ze vastbesloten om hun avontuur te delen en de aandacht te trekken van een breed publiek.

Wat is de LSW?

Elk jaar tijdens het Pinksterweekend vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) plaats. In Baarn verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland om te strijden voor de titel: ‘Beste Scoutinggroep van Nederland’.

Deelnemen aan de LSW kan niet zomaar: scouts kunnen zich plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden. Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hier aan mee. De beste scouts mogen vervolgens hun regio vertegenwoordigen op de LSW.

Ze worden tijdens dit Pinksterweekend op de proef gesteld; hun Scoutingvaardigheden worden getoetst. Ze bouwen zelf hun kampterrein op, weten met kaart, kompas en GPS om te gaan, gaan (heerlijk) koken, kennen de basis van EHBO, goed samenwerken met hun ploeg en andere scouts, en maken voornamelijk ook met z’n allen veel plezier!

Het activiteitenprogramma is enorm veelzijdig en op de LSW komt zo veel mogelijk aan bod: theater, sport en spel, creativiteit en scoutingvaardigheden zijn allemaal aanwezig. Gedurende het hele weekend worden de ploegen beoordeeld op hun inzet en samenwerking. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant