Unicum (blauw) wint in Mierlo degradatieduel tegen MTTV’72 (3-7)
Unicum (blauw) wint in Mierlo degradatieduel tegen MTTV’72 (3-7)

Strijd om in klasse te blijven, is spannend voor TTV

Sport 314 keer gelezen

VALKENSWAARD - De strijd om behoud van de eerste klasse blijft spannend voor de tafeltennissers van TTV Valkenswaard.

Op bezoek bij koploper Flash uit Eindhoven werd een 7-3 nederlaag geleden wat niet echt een verrassing was. Flash trad aan met de twee ongeslagen spelers Yohan Setiadi Leman en Louis den Hollander en de Portugees Joao Pocas (won 7 van zijn 9 partijen). Het TTV-trio Duivis, Grijseels en Van den Boom staan daar ruim achter met winstpercentages na vrijdag van resp. 52%, 43% en 19%.

Erwin Duivis was de sterkste aan Valkenswaardse kant: hij bezorgde Den Hollander zijn eerste verlies partij van de competitie (11-6 7-11 7-11 8-11) en won ook van Pocas. Hij verloor wel in vijf games van Setiadi Leman. Ronald Grijseels en Marc van den Boom verloren hun enkelpartijen zonder echt een vuist te kunnen maken. Het geroutineerde dubbel Grijseels/Duivis won wel eenvoudig in drie games van Pocas/Den Hollander.

Na het degradatieduel MTTV’72 - Unicum (3-7) staat Valkenswaard nu vijfde (degradatie plek) met één punt voorsprong op MTTV’72 en één punt achter Unicum uit Geldrop. Valkenswaard treft in de laatste twee wedstrijden nog haar beide concurrenten, maar moet komende vrijdag thuis eerst een goed resultaat neer zetten tegen de nummer drie Veldhoven en hopen dat Unicum dat niet doet tegen de nummer twee Return Oss. Flash kan vrijdag mogelijk al kampioen in 1-D worden op bezoek bij hekkensluiter MTTV’72.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant