Afbeelding

Concert Ensemble Roundelay

Algemeen 167 keer gelezen

RIETHOVEN - Ensemble Roundelay uit Riethoven verzorgt zondag 28 april een concert in de Willibrorduskerk in hun woonplaats dat om 19.30 uur begint. 

Het Ensemble Roundelay, opgericht in 2000 in Riethoven, legt zich toe op Vocale Oude Muziek uit de periode 1500-1650. Naast religieuze muziek kent het amateurensemble een groot repertoire aan wereldse liederen (madrigalen) uit Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland.

Het ensemble staat onder leiding van dirigent Renée Kartodirdjo uit Eindhoven. Zij studeerde aan het Brabants Conservatorium met als specialiteit Vocale Oude Muziek. Als sopraan maakte zij deel uit van het zeer vermaarde ensemble Cappella Pratensis, opgericht in 1987 door Ludy Vrijdag en Rebecca Stewart.

Het concert wordt opgeluisterd met instrumentale muziek uit de 16e eeuw door Eelco Kooiker (klavecimbel) en Evelien Wolting (blokfluit) uit Waalre. Eelco Kooiker volgde orgellessen bij Ruud Huijbregts en studeerde klavecimbel aan het Brabants Conservatorium. Evelien Woltink studeerde aan het conservatorium in Zwolle en aan het Fontys conservatorium in Tilburg.

De entree is gratis, na het concert is er gelegenheid voor het geven van een vrijwillige bijdrage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant