Ton van Hees inspecteert de wadi op hole 5.
Ton van Hees inspecteert de wadi op hole 5. Hela! - Redactie & Tekst

Golfers content met twee vernieuwde holes op sportpark Den Dries

Sport 301 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse Golfclub neemt woensdag twee vernieuwde holes officieel in gebruik. Dit gebeurt met medewerking van wethouder Rens Pijnenburg (Sport). Volgens bestuurslid Ton van Hees om ‘extra te benadrukken dat de samenwerking tussen de gemeente en de vereniging bijzonder goed is’.

Door Willem-Jan Schampers

Samen met Ad Strijbosch, voorzitter van de baancommissie van VGC, geeft Ton een rondleiding over de twee vernieuwde holes 5 en 6. 
“Op het terrein van zwembad De Wedert lagen twee zogeheten wadi’s. Het regenwater, dat afkomstig was van het zwembad en de sporthal, kon hierin tijdelijk worden opgeslagen en geïnfiltreerd. Vanwege de aanleg van het skatepark moesten ze worden verplaatst en wij hebben ons toen gemeld.”

Ad vult hem aan: “Ik vond het een mooie aanvulling op onze baan. Niet alleen vanwege het milieuaspect, maar zeker ook als uitdaging voor onze leden. We zijn een specifieke golfbaan, omdat we op een openbaar toegankelijk sportpark liggen. We hebben zo’n vierhonderd leden. Veelal in de leeftijd van 65-plus. Dagelijks zijn hier tachtig tot honderd golfers actief. Dit is een zeer goede zaak. Onze club speelt een belangrijke rol binnen het sporten voor senioren.”

Toegankelijk

Lekker buiten in de natuur en veel bewegen’, dit zijn volgens Ton de belangrijkste aspecten om te kiezen voor de golfsport. “Naast natuurlijk het gezellig samenzijn. Vandaar dat we diverse activiteiten organiseren. Denk dan aan de Oranjewedstrijd op Koningsdag, de wekelijkse Herenmiddag en de Dameswedstrijden, maar ook de begeleiding van leerlingen van SG Were Di, om ze kennis te laten maken met golf. En via de Grand Old Dads stimuleren we ook het sporten voor minder validen.”

Golf is een sport die de laatste jaren steeds meer toegankelijk is voor het grote - veelal oudere - publiek. “Het is allang niet elitair meer”, benadrukt Ad. “Golf is laagdrempelig en ten opzichte van veel andere clubs, betalen de leden hier een ‘normale’ contributie. Bovendien kun je tegenwoordig voor niet te veel geld een golfuitrusting aanschaffen. Tweedehands is er genoeg te vinden. En meestal in prima staat.”

Meer informatie over de Valkenswaardse Golfclub:
https://www.valkenswaardsegolfclub.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant