Alle jubilarissen samen met wethouder Bram Bots op de foto
Alle jubilarissen samen met wethouder Bram Bots op de foto Jurgen van Hoof

Jubilarissen in het zonnetje

Algemeen 426 keer gelezen

BORKEL EN SCHAFT - Een grote groep jubilarissen van de jarige Buurtbusvereniging Borkel en Schaft werd op donderdag 28 maart in de spotlights gezet door wethouder Bram Bots van de gemeente Valkenswaard. Zij én de andere leden van de buurtbusvereniging werden voor hun vrijwilligerswerk getrakteerd op vlaai en gebak.

Door Roy de Leijer

Extra aandacht was er tijdens de ledenvergadering in dorpshuis D’n Teut voor de chauffeurs die tien jaar of langer in dienst zijn van Buurtbusvereniging Borkel en Schaft, kort aangeduid als Buurtbus Valkenswaard. Dat zijn er liefst 27, waaronder een flink aantal vrijwilligers die er vanaf 2004, het oprichtingsjaar van de buurtbusvereniging al bij is.

“Een gemeentelijke penning van verdienste is beschikbaar voor mensen die 10 jaar vrijwilligerswerk doen, maar zoveel penningen als wij jubilarissen hebben heeft de gemeente niet in huis. Daarom worden zij én de overige vrijwilligers door de gemeente op gebak getrakteerd”, vertelt voorzitter Frans Didden van Buurtbusvereniging Borkel en Schaft.

De buurtbusvereniging is opgericht in 2003, maar officieel bij de notaris  geregistreerd op 10 mei 2004. De organisatie begon met één bus en twintig vrijwilligers. Inmiddels zijn er in totaal 65 enthousiaste chauffeurs in dienst en drie bussen. Didden: “We vormen een hecht groep vrijwilligers. De gemiddelde leeftijd van de chauffeurs is 72 jaar. De oudste vrijwilliger is 84.”

Gemiddeld maken er jaarlijks 30.000 mensen gebruik van de buurtbus. Vorig jaar reisde de 500.000e passagier mee. “Dat geeft aan hoe populair de buurtbus is”, aldus wethouder Bram Bots, die de loftrompet stak over de jubilerende vereniging en haar vrijwilligers.

Vanuit Valkenswaard verzorgt de vereniging het openbaar vervoer met de buurtbus van en naar het ziekenhuis in Geldrop, Valkenswaard-Achel en Valkenswaard-Veldhoven City Centrum. Sinds vorige maand rijdt de buurtbus van Achel-Centrum ook via de Achelse Kluis naar Valkenswaard. 

“Ook het sociale aspect van de buurtbus is belangrijk”, zegt wethouder Bots, “mensen die met de buurtbus meerijden, kunnen bij de chauffeurs ook terecht voor een praatje en een luisterend oor.”

Meer informatie over Buurtbusvereniging Borkel en Schaft is te vinden op de website: www.buurtbusvalkenswaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant