Erwin Duivis (aan de overkant van de tafel) wint de openingswedstrijd van Paul van Daal
Erwin Duivis (aan de overkant van de tafel) wint de openingswedstrijd van Paul van Daal

TTV Valkenswaard wint en verkeert in jubelstemming

Sport 387 keer gelezen

VALKENSWAARD - Jongstleden vrijdag was er een jubelstemming aan de Hertog Hendrikstraat: het vaandelteam van Valkenswaard had de nummer drie van 1-D Veldhoven met 7-3 verslagen.

Erwin Duivis bezorgde in de openingswedstrijd Paul van Daal zijn derde verliespartij van de competitie en won ook van Amin Mohtasham. Marc van den Boom en Ronald Grijseels wisten eveneens van Mohtasham te winnen. Grote verliezer van de avond was Frederic Bociaga: hij won zijn eerste wedstrijd van Van den Boom, maar viel in de partij tegen Grijseels met een enkelblessure uit. Later bleek in het ziekenhuis dat de enkel gebroken was en een lang herstel in het vooruitzicht zit. Met het uitvallen van Bociaga en de winst in het dubbel werd het 7-3 voor het Valkenswaardse trio.

Nog geen 24 uur later was het balen: Unicum, grootste concurrent in de strijd tegen degradatie, won zaterdag met 9-1 van Return Oss. De Ossenaren, tweede in de stand, traden met een invaller aan in Geldrop en konden het hun tegenstanders in geen enkele partij echt moeilijk maken.

Valkenswaard moet nu echt aan de bak. Komende vrijdag komt nummer laatst MTTV’72 op bezoek dat negen punten weg is van een veilige vierde plek. Valkenswaard moet drie punten inlopen op Return Oss dat op bezoek gaat bij kampioen Flash. Met drie punten voor op Valkenswaard gaat Unicum op bezoek bij Veldhoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant