Joran Vermeulen scoort 1-0 voor De Valk, hij zou er nog 2 maken deze middag. (Foto: Henry Jansen) Henry Jansen

De Valk wint van Eindhoven AV

Sport 379 keer gelezen

VOETBAL - Aan de scherpte in de afronding ontbrak het geregeld bij De Valk, maar na afloop staat er toch weer een ruime overwinning op het scorebord voor de koploper in de Tweede Klasse D. Joran Vermeulen was met drie treffers weer de gevierde man, Luuk Broers nam tussendoor het derde doelpunt voor zijn rekening.

Door Marc Jansen

Al snel kwam De Valk op voorsprong tegen Eindhoven AV, Appie Azmani snoepte in het strafschopgebied de bal af van verdediger Willem Klomp en gaf Joran Vermeulen de kans om eenvoudig de vroege openingstreffer binnen te schieten voor de thuisploeg 1-0. De bezoekers kwamen snel met een fraai antwoord, spits Patrick N’Koyi ontfutselde op het middenveld de bal van Robin Smets en liet met een geweldig schot in de rechterbovenhoek doelman Dennis Verhoeven volstrekt kansloos en bracht Eindhoven AV al snel weer naast De Valk. In de vijf minuten die daarop volgde kreeg Joran Vermeulen tweemaal de mogelijkheid om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten, maar de jonge doelman Bas Workel hield Eindhoven AV in de wedstrijd. In de blessuretijd leken beide ploegen met een gelijkspel de rust in te gaan, maar daar dacht Joran Vermeulen anders over. Met een geweldig gekruld schot in de verre hoek, liet de clubtopscoorder weer van zich spreken en schoot De Valk naar een hernieuwde voorsprong 2-1.

Tweede helft

In de tweede helft leek De Valk al binnen een minuut de voorsprong te gaan verdubbelen, maar uit een inzet van Joran Vermeulen schoot Antonio Balta tegen verdediger Ibrahima Diallo en voorkwam een vroege derde tegentreffer voor de bezoekers. Na een uur spelen regende het kansen voor De Valk om de wedstrijd definitief naar de hand te zetten. Antonio Balta stiftte Joran Vermeulen vrij voor doel, maar zijn inzet werd uit de lucht geplukt door doelman Bas Workel. Diezelfde Bas Workel werd steeds meer een plaag voor De Valk door telkens een antwoord te hebben op inzetten van de thuisploeg, zo zag Antonio Balta weer een kans tenietgedaan worden en in de rebound scoorde Appie Azmani ook niet in een overvol strafschopgebied. Het thuispubliek bleef lang in spanning, maar tien minuten voor het einde was het Luuk Broers die eindelijk de trekker overhaalde na knap voorbereidend werk van Appie Azmani en Antonio Balta 3-1. De ban was gebroken en drie minuten later stelde Antonio Balta met zijn tweede assist Joran Vermeulen in staat om zijn derde doelpunt van de middag te maken en met alweer zijn negentiende van het seizoen de eindstand te bepalen op 4-1 voor De Valk.

Door de vijfde overwinning op rij en het verrassende puntenverlies bij de concurrentie, staat De Valk nu een stuk steviger op de eerste plaats. Volgende week zondag staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen Reusel Sport op het programma, waar al menig team dit seizoen ten onder gingen.