Ronald Grijseels (blauw, archieffoto) was ongenaakbaar in laatste competitiewedstrijd.
Ronald Grijseels (blauw, archieffoto) was ongenaakbaar in laatste competitiewedstrijd.

TTV Valkenswaard blijft in eerste klasse

Sport 198 keer gelezen

TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van Valkenswaard speelt volgende competitie weer in de eerste klasse van NTTB Zuid-West.

Afgelopen zaterdag werd knap met 3-7 gewonnen in Geldrop tegen Unicum. Die wedstrijd was niet meer belangrijk voor de stand in 1-D. Weliswaar had concurrent Return Oss zich woensdag al veilig gespeeld met een 7-3 overwinning op het al gedegradeerde MTTV’72, maar Veldhoven was vrijdag kansloos tegen kampioen Flash (0-10) en degradeerde daardoor samen met MTTV’72.

Ronald Grijseels was veruit de sterkste zaterdag: enkel Petro van den Bos wist één game van hem te winnen. Marc van den Boom verloor de openingswedstrijd tegen Van den Bos, maar versloeg Erwin Sanders (3 games) en Lex Gimbel. Erwin Duivis miste kennelijk de druk van mogelijke degradatie en won alleen van Sanders. Voor het dubbel koos Valkenswaard het duo Van den Boom/Grijseels dat het beste tegen de spelers van Unicum uit de voeten kan en dat pakte goed uit (1-3 ).

Valkenswaard zweefde lang rond degradatiestreep maar na het laatste competitie-weekend is er een gat van acht punten en staat het slechts één punt achter. Flash is met 31 punten voorsprong de kampioen van 1-D.

Eindstand in 1-D:
Flash: 80
Unicum: 49
Return Oss: 48
Valkenswaard: 48
Veldhoven: 40
MTTV ‘72:  35

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant