Luc Nouwen geeft een pass aan Joran Vermeulen die hieruit de 0-1 scoort (Foto: Henry Jansen). Henry Jansen

De Valk laat dure punten liggen in Hoogeloon

Sport 242 keer gelezen

HOOGELOON - De Valk heeft in de uitwedstrijd tegen Hoogeloon de eerste twee dure punten laten liggen van het seizoen. In een duel waar De Valk nooit haar normale niveau wist te halen, werd in blessuretijd de voorsprong alsnog weggegeven.

Door Marc Jansen

Binnen een kwartier kwam De Valk op voorsprong uit een snel omschakelmoment. Robin Smets stuurde Luc Nouwen weg, de spits hield knap het overzicht en gaf de bal breed op de vrijstaande Joran Vermeulen die de bal eenvoudig binnen kon schieten 0-1.

Gelijkmaker

Lang kon De Valk niet genieten van de voorsprong, want na slordig balverlies van verdediger Aart Verberne was het Sjoerd de Laat die met een zeer fraaie lob over doelman Dennis Verhoeven de gelijkmaker binnen schoot 1-1. Vlak voor de rust kreeg Luc Nouwen nog een kopkans voor een hernieuwde voorsprong, maar zijn inzet ging ruim naast.

Tweede helft

In de tweede helft bleven de doelkansen uiterst schaars, Hoogeloon kon niet en De Valk kon amper een bres slaan tegen de stugge thuisploeg. Maar halverwege de tweede helft was het weer Joran Vermeulen die een hoofdrol voor zich opeiste door met een bekeken schot in de verre hoek over de volstrekt kansloze doelman Twan Peters de bal tegen het net te schieten 1-2.

Meer ruimte

De Valk kreeg mede doordat Hoogeloon steeds meer ruimte weggaf, nog enkele mogelijkheden, maar onder andere invaller Brian Vermeer wist de wedstrijd niet in het slot te schieten. In de slotminuut was het Sam de Laat die door komt aan de rechterkant en is het de uitgekomen doelman Dennis Verhoeven die in het strafschopgebied de middenvelder onderuit haalt, wat een strafschop betekende voor Hoogeloon. Middenvelder Yannick Sol benutte de strafschop voor de 2-2, wat ook meteen de eindstand betekende.