Robin Smets legt aan voor de 0-2 voor De Valk. (Foto: Henry Jansen)

De Valk de sterkste in Valkenswaardse derby

Sport 163 keer gelezen

VALKENSWAARD - In een doelpuntrijke derby heeft De Valk zondag de drie punten mee naar ‘t Valkennest genomen. Joran Vermeulen was met drie treffers de gevierde man. Ook Robin Smets was trefzeker voor De Valk dat door deze overwinning blijft meestrijden om de tweede periodetitel.

De Valk begon ijzersterk aan de derby en kreeg na slecht uitverdedigen direct een grote kans, maar Joran Vermeulen stuitte op doelman Koen Wouters. De Valk bleef zoeken naar de openingstreffer en die kwam er in minuut achttien toen Luuk Broers met een simpele voetbeweging Vermeulen vrij voor doel zette en met een bekeken lob voor de 0-1 zorgde. De thuisploeg had niets in te brengen en dat zorgde ervoor dat Robin Smets in de vijfentwintigste minuut voor de 0-2 aantekende door met een schot in de korte hoek doelman Wouters kansloos te laten. Pas vijf minuten voor de rust kreeg Thom van de Donk de eerste kans voor de thuisploeg, maar zijn inzet dat doel trof werd afgekeurd wegens buitenspel.

Strafschop

In de tweede helft bleef De Valk het spel dicteren en kreeg het na een uur spelen een strafschop na een overtreding op Vermeulen, diezelfde Vermeulen verzilverde dit buitenkansje op de 0-3. SV Valkenswaard gooide alle schroom van zich af en zag dat halverwege de tweede helft beloond worden met de 1-3 door invaller Cas Glaser.

Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want vijf minuten later was het weer raak voor De Valk. Een individuele actie van Broers vormde de inleiding voor de derde treffer van Vermeulen die de wedstrijd in het slot schoot: 1-4. SV Valkenswaard gooide er nog een slotoffensief uit en maakte het De Valk nog verrassend lastig. Zo maakte Glaser vlak voor tijd de 2-4 en wist Sem van Ham zelfs nog de spanning terug te brengen door diep in blessuretijd 3-4 te maken. Maar de overwinning voor De Valk was meer dan verdiend gezien het veldspel over de gehele wedstrijd.

Een belangrijke overwinning voor De Valk dat nu weer afstand neemt van de onderste regionen en zich nu nadrukkelijk mengt in de strijd om de tweede periodetitel. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Rood Wit V.

Opstelling SV Valkenswaard: Koen Wouters; Sem Weijers, Miro Ioannidis(70. Youri Smets), Jordy Maes, Sander van Riet(37. Cas Glaser); Pieter Maranus, Chris Trouwborst, Rick van Dooren(70. Joep Raaijmakers, Sem van Ham; Thom van de Donk, Jordi van Meurs(70. Ebbe Coenders)

Opstelling De Valk: Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche, Aart Verberne(59. Antwan Rijkers), Wouter van Son(46. Joost Thomassen); Robin Smets(76. Brian Vermeer), Ferre Devos(55. Luc Nouwen), Koen van Steensel, Max Leidelmeijer; Luuk Broers, Joran Vermeulen(76. Cas Kuipers)