De kopbal van Youri van Brussel die de stand op 1-0 bracht.
De kopbal van Youri van Brussel die de stand op 1-0 bracht. Solange Fotografie

SV Valkenswaard in nacompetitie

Sport 204 keer gelezen

VOETBAL - Na de nederlaag tegen koploper Mierlo Hout is het kampioenschap in de eerste klasse F uit zicht voor SV Valkenswaard. De ploeg van trainer Maurice Hendriks verloor met 1-4 en lijkt nu via de nacompetitie te moeten proberen promotie naar de vierde divisie af te dwingen.

Door Willem-Jan Schampers

Aanvoerder Thom van de Donk was na afloop duidelijk: “We hebben gewoon te weinig gebracht. Mierlo Hout heeft meer dan verdiend gewonnen. We moeten ons nu richten op de nacompetitie en zorgen dat we tweede worden.” Valkenswaard heeft de kansen hiertoe in eigen hand. Na de uitwedstrijd tegen SHH, volgt op 26 mei thuis de kraker tegen SC Susteren, met als inzet de tweede plek op de ranglijst.

Beide teams waren zondag aan elkaar gewaagd. Al had Mierlo Hout zeker een veldoverwicht. Dit had zeker ook te maken met de afwezigheid van twee belangrijke spelers bij Valkenswaard. De Bosuilen misten de nodige creativiteit door de schorsingen van Mike van Dooren en Sem van Ham.

Moeite

Het dus enigszins gehavende Valkenswaard nam na negentien minuten nog wel brutaal de leiding. Een hoekschop van Vincent Blancke werd door Youri van Brussel knap ingekopt: 1-0. Binnen twee minuten was het echter al weer gelijk. Ook nu was het een hoekshop en was het Rick van de Ven die de 1-1 binnenkopte. Hierna ontspon zich een wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Valkenswaard had zichtbaar moeite om op de been te blijven.
In de 38ste minuut werd het toch 1-2. In eerste instantie kon doelman Youri Roulaux nog redding brengen, maar in de rebound werkte Dani Deelen de bal van dichtbij in het doel. Mierlo Hout moest hierna noodgedwongen wisselen en de geblesseerde Thom Meeuwsen werd vervangen door Milan van Loon. Deze dacht in de 45ste minuut de 1-3 te noteren, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Tweede helft

In de tweede helft bracht Hendriks aanvaller Menno van Walsem voor Joep Raaijmakers, maar Mierlo Hout bleef gemakkelijk overeind. Pas in de 72ste minuut was er sprake van een serieuze kans. Een voorzet van Thom van de Donk werd fraai ingekopt door Van Brussel. Mierlo Hout werd echter gered door de paal en scoorde vier minuten later de 1-3. Jasper Lalisang kapte zich behendig vrij en schoof de bal voorbij Roulaux.

Valkenswaard probeerde nog wel om tegen te scoren. De kracht ontbrak echter en de doorgaans zeer gevaarlijke voorwaartsen werden onvoldoende bereikt. Mierlo Hout gooide de wedstrijd in de 84ste minuut definitief in het slot. Invaller Mike de Meij maakte de 1-4, na goed voorbereidend werk van Djardi Martina. Mierlo Hout gaat volgende week de titel pakken en Valkenswaard moet nog een paar keer vol aan de bak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant