Een van de moestuinbedden van OBS de Belhamel waar de kinderen leren samenwerken maar ook leren over gezond eten.
Een van de moestuinbedden van OBS de Belhamel waar de kinderen leren samenwerken maar ook leren over gezond eten.

OBS De Belhamel viert ‘De Week van de Schooltuin’

Algemeen 313 keer gelezen

DOMMELEN - OBS De Belhamel, inclusief voltijdsvoorziening voor hoogbegaafde kinderen Het Facet, neemt van 8 tot en met 12 april deel aan De Week van De Schooltuin. De school zet dan de schijnwerpers op het belang en het plezier van schooltuinieren. 

Schooltuinieren draagt bij aan de ontwikkeling van het kind en gezond leren eten. Want in de moestuin van school leren kinderen met hun hoofd, hart en handen. Naast rekenen en taal is er op De Belhamel veel aandacht voor burgerschap. Leerlingen leren over zichzelf, hun relatie met anderen en hun omgeving. Een van de kernwaarden van de school is betrokkenheid.  gemotiveerd om vanuit aandacht, nieuwsgierigheid, interesse, passie en optimisme de verbinding met elkaar aan te gaan En dat is precies wat er gebeurt als leerlingen in de moestuin bezig zijn. 
Ook de kinderen van de buitenschoolse opvang IK-OOK hebben een eigen moestuinbed en daarmee versterkt de opvang het onderwijs en krijgt ook de gedachte van een integraal kind-centrum (IKC) zijn steeds meer gestalte.

Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen in deze mooie moestuin van de school aan het Ruldolfusdal  60 in Dommelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant