De deelnemers aan het programma in de gemeente Heeze-Leende, waar het programma eerder succesvol is gestart.
De deelnemers aan het programma in de gemeente Heeze-Leende, waar het programma eerder succesvol is gestart.

Maak Rimpels van start in Valkenswaard

Algemeen 280 keer gelezen

VALKENSWAARD - Maak Rimpels is een breed preventieprogramma voor oudere volwassenen (65+ die nog zelfstandig thuis wonen) in opdracht van gemeenten, de twee grootste ziektekostenverzekeraars in Zuid Nederland en de twee grootste huisartsen organisaties in de regio Eindhoven. In Valkenswaard start het programma vanaf dinsdag 6 juni  bij buurtvereniging ’t Huukske

Het Maak Rimpels-programma bestaat uit verschillende bijeenkomsten, die erop gericht zijn de deelnemers te helpen of liever toe te rusten, om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. De bedoeling is, dat door mee te doen aan het programma, deelnemers met elkaar op een positieve manier ouder kunnen worden en de dingen die ze willen doen ook kunnen blijven doen.

Het programma, dat in groepsverband wordt aangeboden, bestaat uit vier onderdelen:

- Positieve Gezondheid-bijeenkomsten waar de deelnemers bewust worden gemaakt van hun brede gezondheid op dit moment;

- Digivaardigheid bijeenkomsten waarin zij kunnen leren omgaan met moderne communicatiemiddelen als de smartphone;

- Vitaliteit bijeenkomsten is een bewegingsprogramma onder leiding van de buurtsportcoach, omdat samen bewegen zoveel leuker is;

- Samenredzaamheid bijeenkomsten is een sociaal programma om met elkaar een fijne groep en een sociaal netwerk te vormen.

Bijeenkomsten

Het programma wordt gratis aangeboden aan zelfstandig wonende oudere volwassenen in de gemeente Valkenswaard. Het eerste Maak Rimpels programmaonderdeel heet Positieve Gezondheid. Deze bijeenkomsten worden allemaal gehouden bij buurtvereniging ’t Huukske, aan de Klappermanstraat 17 in Valkenswaard van 13.30 tot 15.00 uur op dinsdagmiddag 6, 13, 20 en 27 juni In verband met de voorbereidingen graag even aanmelden. Dit laatste kan via de website van Maak Rimpels (www.maakrimpels.nl) door te klikken op inschrijvingen. 

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt u contact opnemen met Anne-Marie Klaassen-Siemons via mail: amjokla@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant