Ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek in Psysalon maar de bezoekers worden hierbij betrokken
Ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek in Psysalon maar de bezoekers worden hierbij betrokken Pexels

‘Vermoeiend maar nooit saai’

Algemeen 295 keer gelezen

VALKENSWAARD - Donderdag 6 april vindt een nieuwe editie van Psysalon plaats met als thema ‘Leven met AD(H)D; vermoeiend maar nooit saai’.

Met 1000 dingen tegelijk bezig zijn, niets afmaken, geen grenzen stellen, alles zelf willen doen, verstoord dag- en nachtritme, emoties die van nul naar 100 kunnen vliegen, afspraken vergeten. Zomaar een greep uit zaken waar mensen met AD(H)D tegen aan lopen. ADHD heeft ook voordelen: het is nooit saai! Mensen met AD(H)D zijn in staat om van drie keer niks iets te maken, zijn creatief, vaak oplossingsgericht en in staat om van meerdere kanten iets te bekijken.  

Volwassenen

ADHD bij volwassenen is pas sinds 1995 bekend. Niet omdat het niet voorkwam bij volwassenen, maar omdat de aandoening eerder niet werd onderkend door artsen. Veel volwassenen weten dan ook niet dat ze ADHD hebben. Vroeger dachten mensen dat je erover heen groeide en dat het dan rond je achttiende over was, maar dit is helaas in de meeste gevallen niet zo. Wel kan het zo zijn dat je er in sommige perioden minder last van hebt dan in andere.  

Psysalon 

Psysalon heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom.  
(Ervarings-)deskundigen gaan met behulp van gespreksleider Wil van der Laak met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen de (ervarings-) deskundigen voeren het gesprek maar ook de bezoekers worden actief betrokken zich te mengen in het gesprek. Op deze manier hoor je ook de verhalen van andere mensen om jou heen.
Er vindt een aantal keren per jaar een Psysalon plaats in Valkenswaard met telkens een ander thema.

Meer informatie

Psysalon ‘Leven met AD(H)D; vermoeiend maar nooit saai’ vindt plaats op donderdag 6 april  tussen 19.30 en 21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en er staat koffie en thee klaar. De bijeenkomst vindt plaats in de Hofnar, zaal 1.09.

Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht. Aanmelden kan via mail naar:
patricia.van.wegberg@ggze.nl

Meer weten over Psysalon? Bel dan met Patricia van Wegberg via tel.nr. 06 – 83669037 of mail haar via bovenstaand mailadres. 

Uit de krant