De gemeente Valkenswaard grijpt de vernieuwing van de riolering aan voor een herinrichting van de woonomgeving.
De gemeente Valkenswaard grijpt de vernieuwing van de riolering aan voor een herinrichting van de woonomgeving.

Inloopavond rioolvernieuwing

Algemeen 297 keer gelezen

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard start de voorbereidingen voor de vernieuwing van de riolering in een deel van wijk Geenhoven. Zo komen onder meer de St. Antoniusstraat, Haagstraat en Kempischebaan aan bod. De gemeente grijpt de vernieuwing tevens aan voor een herinrichting van de woonomgeving.

Een aantal straten moet open voor het nieuwe riool. ‘Dan kunnen we bij het dichtleggen ook de inrichting meteen vernieuwen. Daarom willen we graag nu al weten wat de wensen en ideeën zijn van de bewoners van de straten’, aldus de gemeente, die daarom morgen een inloopbijeenkomst houdt. Deze vindt plaats in het Rode Kruisgebouw aan de Gelukken 15A. De bewoners binnen het betreffende gebied zijn al per brief geïnformeerd, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. De inloopbijeenkomst duurt van 18.30 uur tot 20.30 uur. Bezoekers kunnen vrij binnenlopen.

Digitale inbreng

Geïnteresseerden die verhinderd zijn, kunnen digitaal alsnog hun inbreng leveren. Dit kan via de website van de gemeente. Vanuit daar kan een kaartje van het projectgebied worden vertoond waarin suggesties kunnen worden gegeven. Dit kan tot en met 4 december aanstaande.
Tot slot kan een reactie ook op papier worden ingediend. Deze reacties kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van de wijkcommissie Geenhoven, eveneens bij het Rode Kruisgebouw.

Vervolg

Op donderdag 1 december wil de gemeente zoveel mogelijk informatie ophalen uit de buurt. ‘Hiermee maken we een globaal schetsontwerp. Dat ontwerp geeft ons een idee van de kosten voor het project. Met die informatie kunnen we naar de gemeenteraad.’ De raad beslist waarschijnlijk in het najaar 2023 of het benodigde geld beschikbaar komt. De gemeente hoopt vervolgens in 2024 te kunnen starten. Het totale project zal meerdere jaren in beslag nemen.

Vanaf 6 december is op de website van de gemeente een projectpagina te vinden waarop de ontwikkelingen kunnen worden gevolgd. Inwoners met vragen over het project kunnen terecht bij Herman Hendrikse van team Beheer en Uitvoering. Hij is te bereiken via 040-2083444. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant