Sinterklaas komt zaterdag naar Valkenswaard en zal rond 14.00 uur op de Markt zijn
Sinterklaas komt zaterdag naar Valkenswaard en zal rond 14.00 uur op de Markt zijn Moor Media

Vol spanning wachten op Sinterklaas

Algemeen 583 keer gelezen

VALKENSWAARD – Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer aan in Nederland. En deze zaterdag komt hij met zijn Pieten ook langs op het Marktplein in Valkenswaard. Dit jaar wordt deze intocht nóg grootser gevierd dan normaal, want deze keer is het 40-jarig jubileum van de Valkenswaardse editie. 

 De goedheiligman zal met een optocht rond 14.00 uur aankomen op het Marktplein in Valkenswaard en daar tot ongeveer 17.00 uur blijven. Op het Marktplein staan verschillende activiteiten voor de kinderen, zoals een draaimolen, een stormbaan en een schminktent. 

Vertrek De Dennenberg

Rond 13.30 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten vanuit Rollerhal De Dennenberg op zijn koets vertrekken. Vanuit De Dennenberg zal het gevolg – begeleid door een lokale pietenband – lopen via het IVN, de Valkenierstraat en de Hoogstraat. De Sint komt dan rond 14.00 uur aan op het eindpunt: het Marktplein. 

Entertainment

Voorafgaand aan de komst van Sinterklaas zal een presentator het aanwezige publiek entertainen, gevolgd door een sketch ter ere van de 40e editie. Bij aankomst verzorgt een dansgroep van het CMD, een speciaal optreden. De dans die zal worden uitgevoerd, kunnen de kinderen thuis ook oefenen: houd de website en Facebookpagina onderaan dit artikel in de gaten voor de uitleg. 

Tot 17.00 uur

Na de ontvangst op het podium verspreiden de Pieten zich over het Marktplein en gaan bij de verschillende activiteiten staan. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur houdt Sinterklaas een ‘Meet & Greet’ voor de kinderen van Valkenswaard. Om 17.00 uur zal de Sint met zijn Pieten doorreizen naar het volgende avontuur. 

Meer informatie

Alle informatie over de intocht en meer is te vinden op de Facebookpagina: @SinterklaasinValkenswaard en natuurlijk op de website: www.sinterklaasinvalkenswaard.nl

Verkeersmaatregelen 

In verband met de intocht van Sinterklaas zijn op zaterdag 12 november tussen 08.00 en 20.00 uur de volgende wegen afgesloten:
Peperstraat tussen de Markt en huisnummer 2a; Maastrichterweg bij de kruising met de Peperstraat; Eindhovenseweg tussen de Leenderweg en de kruising Luikerweg/Dommelseweg.

Uit de krant

Uit de krant