Burgemeester Ederveen (l) met de zeven gelukkigen die een lintje ontvingen. (Foto: Jurgen van Hoof)
Burgemeester Ederveen (l) met de zeven gelukkigen die een lintje ontvingen. (Foto: Jurgen van Hoof) Jurgen van Hoof

Valkenswaardse lintjesregen: 7 gelukkigen

Algemeen 231 keer gelezen

VALKENSWAARD - Zeven inwoners van de gemeente Valkenswaard werden afgelopen week verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ze ontvingen hun lintje uit handen van burgemeester Ederveen, als blijk van waardering voor hun verdiensten voor de maatschappij.

Traditiegetrouw regent het rondom Koningsdag lintjes, en zo konden ook dit jaar diverse inwoners van de gemeente Valkenswaard worden verblijd. Vorige week dinsdag mocht burgemeester Ederveen hen het heugelijke nieuws mededelen.

Zo was er een Koninklijke onderscheiding voor Jolanda Aarts-van Eijndhoven vanwege diens jarenlange inzet voor onder meer FNV Belastingservice, waar ze leden en ouderen helpt bij het invullen van hun belastingpapieren, en voor het Autisme Infocentrum Eindhoven. Daar is ze al vele jaren actief als coördinator, gespreksleider en gastvrouw. Eerder zette ze zichzelf ook in voor onder meer de Tiger Academy Valkenswaard, Stichting Huiskamer ‘t Pumpke, ouderenvereniging Balans, Doe Week Dommelen, SV Valkenswaard en Rugbyclub De Vets.

Annemie Gerritsen-van der Heijden

Ook was er goed nieuws voor Annemie Gerritsen-van der Heijden, die eveneens een Koninklijke onderscheiding ontving. Dit onder meer vanwege haar jarenlange inzet voor fanfare Emos uit Borkel en Schaft, waar ze sinds 2000 secretaris is. Zelf is ze ook muzikante en vervult daarnaast de rol van orkestleider. Haar muzikale klanken klinken niet alleen bij Emos, maar ook bij carnavalskapel B&S Bloazers.

Gerard van den Nieuwenhuijzen

Gerard van den Nieuwenhuijzen werd met een lintje verrast nadat hij zich al decennialang inzette voor RKVV Dommelen. Zo is hij al ruim dertig jaar lid van de klusploeg van de Dommelse voetbalvereniging en maakt hij sinds 2016 deel uit van de sponsorcommissie. Verder is hij sinds 2017 actief als vrijwilliger bij WeDommelen.

Kees Smits

Burgemeester Ederveen toverde ook een glimlach op het gezicht van Kees Smits, een van de drijvende krachten achter de buurtbusvereniging Borkel & Schaft. Smits is medeoprichter, bestuurslid, coördinator, chauffeur en aanspreekpunt van de 75 vrijwilligers van de vereniging.  

Mies Staals

Mies Staals is sinds 1971 actief voor het Nederlandse Rode Kruis, waar hij op vrijwillige basis als ziekenverzorger optreedt. Ook helpt hij bij evenementen op EHBO-posten. Verder is meneer Staals sinds 2015 gebouwbeheerder van het Rode Kruis-gebouw in Valkenswaard, en is hij actief als vrijwilliger bij Lunet Zorg.

Harrie Toussaint

Harrie Toussaint zet zich al 48 jaar in voor het Broederschap der Handelse Processie Valkenswaard, waarvoor hij diverse functies vervulde. Zo was hij lid van het dagelijks bestuur, archivaris, secretaris, plaatsvervangend president, president en vanaf 2013 lid van het algemeen bestuur. Ook is hij sinds tien jaar lid van het 4 mei Comité Valkenswaard, en diezelfde termijn heeft hij er inmiddels opzitten als bestuurslid van Stichting Op Den Rosheuvel, die zich inzet voor behoud van funerair erfgoed en cultuur in de gemeente.

Lian Verburg-van de Ven

Lian Verburg-van de Ven ontving een lintje voor haar jarenlange inzet voor EHBO-vereniging Sint Nicolaas. Ook is ze collectant voor KWF en voor Het Gehandicapte Kind. Daar blijft het niet bij, want Verburg-van de Ven is tevens vrijwilliger bij parochie H. Willibrord en wijkcontactpersoon voor de H. Nicolaaskerk. Tot slot is ze algemeen bestuurslid bij Stichting Jovo Veldhoven, een ouderinitiatief dat 24-uurs begeleiding voor een groep hoogbegaafde bewoners biedt.

Uit de krant