De kinderen legden zoveel rondjes over een hindernisbaan in sporthal De Belleman af.
De kinderen legden zoveel rondjes over een hindernisbaan in sporthal De Belleman af.

Basisschool Agnetendal haalt met succes geld op voor Oekraïne

Algemeen 180 keer gelezen

VALKENSWAARD - Ook de kinderen van basisschool Agnetendal in Valkenswaard wilden iets doen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Daarom hielden ze in april tweemaal een sponsorloop om geld op te halen. Met succes, want de kinderen noteerden een eindbedrag van maar liefst 1.600 euro.

Het team van basisschool Agnetendal ontdekte dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de kinderen op school nogal bezighield. Kinderen kijken natuurlijk het jeugdjournaal en zagen dat leeftijdsgenootjes van hen in Oekraïne het heel moeilijk hadden en moesten vluchten voor geweld.

Daarop werd besloten om een bijdrage te leveren, en wel via een sponsorloop. Deze vond plaats op dinsdag 19 april en en donderdag 21 april. Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 zetten zich in door in sporthal De Belleman zoveel mogelijk rondjes over een hindernisbaan te lopen, aangemoedigd door de enthousiaste tribunes vol met ouders en grootouders.

Cheque uitreiken

Gezamenlijk werd zo een mooi bedrag van 1.600 euro bij elkaar gespaard. Dit zal worden gedoneerd aan Giro555. Na de meivakantie volgt er nog een symbolisch moment, als de kinderen een cheque mogen uitreiken aan Giro555.

Uit de krant

Uit de krant