Onder meer Woningbelang-directeur Maarten Meulepas (l) en wethouder Kees Marchal ondertekenden de nieuwe prestatieafspraken.
Onder meer Woningbelang-directeur Maarten Meulepas (l) en wethouder Kees Marchal ondertekenden de nieuwe prestatieafspraken.

Nieuwe afspraken: huizen voor jong en oud

Algemeen 379 keer gelezen

VALKENSWAARD - Zowel jong als oud moet in de gemeente Valkenswaard zijn of haar eigen plekje kunnen vinden. Dat streven vormt daarom een van de uitgangspunten uit de nieuwe prestatieafspraken tussen de gemeente, Woningbelang, Woonbedrijf en Huurdersbelangenverenigingen Valkenswaard.

Daarnaast komt er ook volop aandacht voor de wijken, duurzaamheid en energiebesparing. Vorige week woensdag ondertekenden alle betrokken partijen de nieuwe prestatieafspraken voor het komende jaar. Wethouder Kees Marchal: “We maken afspraken over de betaalbaarheid van de sociale huurwoningen in Valkenswaard en de beschikbaarheid voor de verschillende doelgroepen. Ook maken we afspraken voor de inzet als het gaat om leefbaarheid in de wijk. Alle vraagstukken krijgen een plek in de nieuwe woonvisie die de gemeente in samenwerking met Woningbelang en Woonbedrijf afrondt in 2022.”

Energie besparen

Directeur van Woningbelang Maarten Meulepas over de enorme duurzaamheidsopgave die ook in de gemeente Valkenwaard actueel is: “We gaan verder met het verduurzamen van onze woningen, huurders helpen met energiebesparing. En we kijken samen hoe we omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. We hebben elkaar nodig, want we hebben te maken met grote vraagstukken die we alleen samen kunnen oplossen.” Wat betreft leefbaarheid wordt ook samen opgetrokken bij de aanpak van overlast, woonfraude, drugs en omgang met psychisch kwetsbare bewoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant