Theo Geldens met jubilarissen Hans Tholen, Gerry Hoeks, Rini Kanters, Gerard Staals en Diny Bevelander. (Foto: Jurgen van Hoof)
Theo Geldens met jubilarissen Hans Tholen, Gerry Hoeks, Rini Kanters, Gerard Staals en Diny Bevelander. (Foto: Jurgen van Hoof)

Jubilarissen bij Rode Kruis Valkenswaard

Algemeen 209 keer gelezen

VALKENSWAARD - In 1867 werd de Nederlandse tak van het Rode Kruis opgericht. Nu, 154 jaar later, verlenen ruim 21.000 vrijwilligers zonodig elke dag hulp aan hen die dat nodig hebben. Ook Valkenswaard heeft een afdeling van het Rode Kruis die hun ‘thuis’ hebben aan de Gelukken 15A

door Ton van Helvoort

Afgelopen zaterdag was er de jaarlijkse bijeenkomst waarbij een aantal jubilarissen werden gehuldigd. Een aansluitende barbecue zorgde voor een dik verdiende gezellige middag. Locatiemanager afdeling Valkenswaard Theo Geldens wees er nogmaals op dat we trots kunnen zijn op het vele en goede werk dat er het afgelopen jaar weer is gedaan. “Ook voor ons was het niet altijd even gemakkelijk om in de coronatijd de juiste weg te kiezen. Ook wij hadden onze beperkingen maar desondanks hebben wij laten zien dat onze afdeling goed werk verrichtte. Kijk maar eens naar onze jubilarissen”, zegt Geldens. 

Trouwe dienst
Hans Tholen was de eerste jubilaris die voor zijn trouwe dienst in de afgelopen twintig jaar werd gehuldigd. “Je was er altijd als het nodig was en dat verdient een groot compliment, aldus locatiemanager Geldens.” Ook Riny Kanters zet zich al twintig jaar in voor het Rode Kruis . Ze verzorgt veel administratief werk en is bij de rallysport op het Eurocircuit altijd namens het Rode Kruis aanwezig. Gerry Hoeks , laat Geldens weten in zijn speech, is ook een eerste klas hulpverlener en dat doet ze al veertig jaar. Ze is op alle bijeenkomsten altijd aanwezig. Onze oprechte dank dan ook voor je geweldige inzet. Je zult het niet geloven , zegt Geldens, maar onze afdeling heeft zelfs twee vrijwilligers die zich al vijftig jaar inzetten voor het Rode Kruis. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op.

Goed of slecht weer
Diny Bevelander is zo iemand die er altijd is, goed of slecht weer, zij doet haar werk en dat al vijftig, ja zelfs 51 jaar lang. Ook Gerard Staals is al vanaf 1970 vrijwilliger die er altijd is en voor iedereen klaar staat. Zo is hij ondermeer chauffeur op de ambulance, plaatsvervangend groepscommandant en heeft een grote inzet en kennis op het gebied van de EHBO. Daarbij past ook een woord van dank aan zijn vrouw Ria die ook veel voor het Rode Kruis heeft gedaan en nog steeds doet. Het is toch geweldig, zegt Geldens, dat we hier in Valkenswaard zo’n prima ploeg hebben die vrijwel overal inzetbaar is. Het is echt niet alleen om bij iemand een verbandje aan te leggen. Vaak is er veel verdriet over wat het slachtoffer is overkomen en dan kunnen woorden van onze vrijwilligers dikwijls meer doen als dat verbandje. Daarom is het goed om elk jaar een keer bij elkaar te komen en onder het genot van een glaasje en een barbecue met elkaar over ons werk te praten. En reken er maar op dat we dat zullen blijven doen.  

Uit de krant

Uit de krant