Jeanne Hendriks met haar boek waarin ze haar paranormale ervaringen beschrijft.
Jeanne Hendriks met haar boek waarin ze haar paranormale ervaringen beschrijft.

Lezing Valkenswaardse: ‘Meer begrip voor het pananormale’

Algemeen 33 keer gelezen

VALKENSWAARD - Je kan je afvragen wat men precies onder paranormale verschijnselen verstaat. Het gaat dan echter niet over spoken en tovenarij maar juist over heel alledaagse dingen. Dat bevestigt de Valkenswaardse Jeanne Hendriks, die een boek schreef over haar ervaringen. Op 16 september vertelt ze daarover tijdens een lezing.

door Ton van Helvoort

Denk daarbij onder meer aan een voorgevoel dat uitkomt. Letterlijk betekent het woord paranormaal gewoon: naast-normaal. Het bestaat al zolang als mensen bestaan. De vroegere medicijnman maakte de mensen beter en kon, zei hij, contact leggen met de overledenen. Hierdoor had hij een groot aanzien bij de bevolking. De afgelopen jaren trokken Uri Geller en Rostelli ook in Nederland volle zalen. Het publiek verbaasde zich over hun bovennatuurlijke krachten. Zou er dan toch zoiets bestaan?Ik voelde, zag en nam dingen waar die anderen niet zagen

Uit de kast komen

Veel wetenschappers staan nog altijd sceptisch tegenover dergelijke verschijnselen. Toch zijn er mensen die wel degelijk van mening zijn dat die paranormale wereld bestaat. Jeanne Hendriks uit Valkenswaard behoort tot die groep. “Op jonge leeftijd”, zegt ze, “wist ik al dat ik anders was dan andere kinderen. Ik voelde, zag en nam dingen waar die anderen niet zagen. Ik wilde daarover praten maar de reacties waren ongelovig en raar.” In de paranormale wereld bestaat er ook zoiets als ‘uit de kast komen’. Sommigen hebben er begrip voor met als reden: ik weet ook niet wat er aan de hand is maar ik geloof je wel. Anderen zijn belangstellend en weer een andere groep zal het radicaal afwijzen. “Toen ik jong was kon men over weinig dingen praten en over dit soort onderwerpen al helemaal niet. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kan ik mijn verhaal nu wel vertellen. Ik heb er een boek over geschreven met als titel: Daar waar meer is ...” 

Vallen en opstaan

Op donderdag 16 september presenteert ze haar werk met een introductielezing over het paranormale. Ze doet dat samen met parapsycholoog Richard Krebber, waarbij ze vertelt hoe ze met vallen en opstaan leerde met haar paranormale gaven om te gaan. Daarbij zal Richard Krebber dieper ingaan op specifieke paranormale ervaringen zoals telepathie, helderziendheid, voorspellende dromen en ervaringen en paranormale genezing. “Met mijn boek hoop ik een opening te maken voor alle mensen die vastlopen in deze wereld. Er is naar mijn mening nog steeds te weinig begrip, maar ik ben er zeker van dat je daarin niet alleen staat.” 

Met mijn boek hoop ik een opening te maken voor alle mensen die vastlopen in deze wereld

De lezing wordt gegeven op donderdag 16 september om 20.00 uur in de Ridderzaal van het Oude Wandelpark aan de Eindhovenseweg 264 in Valkenswaard, waarbij er ook ruimte is voor inbreng vanuit het publiek. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Entreekosten bedragen 7,50 euro, voor deelname kan men zich per mail opgeven via jeannevanmol60@ziggo.nl, onder vermelding van naam en het aantal personen waarvoor men reserveert. De coronamaatregelen vanuit het RIVM worden in acht genomen en daarom wordt verzocht uiterlijk vóór 10 september te reserveren.  

Uit de krant

Uit de krant