Voor de wedstrijd onthaalt SHH, kampioen SV Valkenswaard.
Voor de wedstrijd onthaalt SHH, kampioen SV Valkenswaard. Marc Jansen

SV Valkenswaard verliest laatste wedstrijd seizoen

Sport 729 keer gelezen

VALKENSWAARD - SV Valkenswaard is afgelopen zondag in het Limburgse Herten tegen SHH, er niet in geslaagd om bij de laatste wedstrijd van het seizoen nog punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd was aan beide kanten een zeer matige.

Voor de wedstrijd werd SV Valkenswaard, als kampioen in deze competitie, zeer sportief onthaald door de club die ook lange tijd nog mee streed om de titel. SHH had nog alle belang bij een overwinning om zich te kunnen plaatsen voor de play-offs. SHH begon de wedstrijd dan ook sterk wat al in de 4e minuut resulteerde in de 1-0 door slordig verdedigingswerk van SV Valkenswaard.

De 1e helft was daarna verder aan beiden kanten niet noemenswaardig. Tot kort voor rust. Na een overtreding op Mike van Dooren, waarbij de scheidsrechter de overtreding negeerde, profiteerde SHH van het balbezit. Een speler van SHH stuitte op 2 verdedigers en de keeper van SV Valkenswaard waarbij hij ten val kwam in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag dit als een overtreding en gaf een penalty die door SHH benut werd en de stand, net voor rust, op 2-0 bracht.

Tweede helft

Meteen na rust kon de spits van SHH eenvoudig door het midden een schot lossen en wist de 3-0 te maken. SV Valkenswaard worstelde zich, zonder enkele basisspelers, door de wedstrijd heen en creëerde nog een paar kansen. In de 75e minuut resulteerde dit nog in de 3-1 door een goal van Thom van de Donk die de bal strak binnenschoot.

Meer was er voor SV Valkenswaard, die een fantastisch seizoen achter de rug heeft, deze middag niet te behalen. Een ieder kan nu gaan genieten van een welverdiende vakantie en zich in augustus/september op gaan maken voor de competitie 2023-2024 in de 1e klasse.