Team van de week , het G-team samen met het vaandelteam voor de wedstrijd tegen Veritas

SV Valkenswaard weer bovenaan

Sport 691 keer gelezen

VALKENSWAARD - SV Valkenswaard is er zondag in geslaagd de 1e plek op de ranglijst te heroveren na een overwinning op Veritas1. Dit onder toeziend oog van het enthousiaste G-Team dat deze week verkozen was tot Team van de Week.

Het bleek al snel dat Veritas naar Valkenswaard was gekomen om minimaal een punt te halen. De ploeg deed dit door gedurfd offensief spel te spelen.

SV Valkenswaard toonde met regelmaat mooi combinatiespel maar de afwerking was soms slordig. Tot de 19e minuut, vanuit een corner wist Jordy Maes de bal met een volley, direct rechtsonder, in de goal binnen te schieten: 1-0.
In de 31e minuut was er een mooie Valkenswaardse aanval waarbij Thom van de Donk de bal doorspeelde naar Jordi van Meurs, die vervolgens de bal doorschoof naar Sem van Ham die de bal helaas nipt over kopte.

Veritas kon toch wel wat terug doen. In de 43e minuut was er een vrije trap voor Veritas die met een kopbal benut werd. Ruststand 1-1

Tweede helft

Meteen na rust ontstond er een mooie kans voor Menno van Walsem van SV Valkenswaard na een assist van Jordi van Meurs. De bal hoefde maar lichtelijk aangetikt te worden maar dit lukte  Menno van Walsem net niet.
In de 61e minuut schoot Mike van Dooren van afstand onverwachts de bal, met een mooie vlakke schuiver, bekeken de linker onderhoek binnen waarmee SV Valkenswaard op een 2-1 voorsprong kwam.  Veritas pleegde nog een paar plaagstootjes maar dit leidde niet tot grote kansen. Daarna waren er nog uitgelezen kansen voor SV Valkenswaard, die met een beetje meer geluk, tot de 3e en 4e treffer hadden kunnen leiden. Dit gebeurde echter niet waardoor de eindstand 2-1 bleef.

Door deze wedstrijd te winnen, waar de directe concurrenten (SHH en VV De Valk) tegen elkaar gelijk speelden, staat SV Valkenswaard met 1 wedstrijd minder gespeeld, bovenaan.
Het blijft spannend in deze competitie met nog genoeg wedstrijden te gaan.

Programma

Zondag 2 april speelt SV Valkenswaard een uitwedstrijd tegen Wilhelmina ‘08 uit Weert.  de wedstrijd op Sportprk Drakesteyn aan de gelijknamige straat in Weert, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Voskuil.