Pieter Maranus van SV Valkenswaard staat op het punt de bal naar zijn ploeggenoot Sem van Ham te spelen.
Pieter Maranus van SV Valkenswaard staat op het punt de bal naar zijn ploeggenoot Sem van Ham te spelen.

Valkenswaard wint van middenmoter

Sport 174 keer gelezen

VALKENSWAARD - Na de overwinning zaterdag van Oranje op Amerika, was het zondag heel verleidelijk om thuis, met een dekentje op de bank, de wedstrijd Frankrijk-Polen te gaan volgen. Maar je bent supporter of niet dus, dikke jas aan, shawl om en muts op en hup naar Eindhoven voor de een na laatste wedstrijd van SV Valkenswaard voor de winterstop tegen middenmoter RPC. 

Al meteen in de 2e minuut was er een kans voor RPC. Een kopbal ging net over. In de 15e minuut was het Menno van Walsem die van afstand een hard schot loste op keeper Bas Santema. Deze liet de bal door zijn vingertoppen glippen en daarmee vloog de bal over hem heen in de goal: 0-1. In de 18e minuut was er een kans voor Cas Glaser. Hij kopte de bal echter net naast de goal. In de 40e minuut was er wederom een kans voor Cas. De keeper kwam echter ver voorbij het doelgebied in botsing met Cas. Dit kostte de keeper een gele kaart. De vrije trap die hieruit volgde leverde helaas niks op. Met nog een aantal onbenutte kansen voor SV Valkenswaard in de 1e helft bleef de stand 0-1. 

Tweede helft 

Na rust kwam RPC sterker uit de kleedkamer maar ook SV Valkenswaard bleef druk uitoefenen. Dit resulteerde in de 55e minuut in de 0-2. Vanaf afstand schoot Vincent Blancke de bal hard binnen. SV Valkenswaard werd echter snel verrast doordat men achterin even niet scherp genoeg was. Rick Wijnen van RPC maakte de 1-2.
Niet lang daarna mocht Chris Trouwborst van SV Valkenswaard de bal ingooien. Hij keek naar links en rechts en om onduidelijke redenen werd dit door scheidsrechter Mathon bestraft met een gele kaart. SV Valkenswaard was nog beduusd van deze actie en RPC pakte zijn kans. Emiel van der Steen wist hierdoor de gelijkmaker te scoren.
Even leek het erop dat SV Valkenswaard voor het eerst deze competitie de punten moest gaan delen. Het bleef spannend en SV Valkenswaard bleef de druk opvoeren. Dit resulteerde in de vijfde minuut van de blessuretijd in een mooie kopgoal van Pieter Maranus. De 9e gewonnen wedstrijd op een rij is hiermee voor SV Valkenswaard een feit. Hierdoor kunnen ze komende zondag de periodetitel pakken. Eerst moet er dan wel gewonnen worden van De Valk. Deze derby’s zijn altijd spannend en moeilijk dus dit is zeker geen vanzelfsprekendheid. Let op deze derby begint al om 14.00 uur.

Opstelling SV Valkenswaard: Youri Roulaux, Chris Trouwborst, Miro Ioannidis, Jordy Maes (Sander van Riet), Pieter Maranus, Vincent Blancke, Ebbe Coenders (Joep Raaijmakers), Mike van Dooren, Cas Glaser, Sem van Ham, Menno van Walsem.

Uit de krant