In totaal 26 muzikanten brengen The Wall en Dark Side Of The Moon tot leven op 4,5 en 6 april in De Hofnar.
In totaal 26 muzikanten brengen The Wall en Dark Side Of The Moon tot leven op 4,5 en 6 april in De Hofnar.

TOV speelt twee albums Pink Floyd

Algemeen 324 keer gelezen

VALKENSWAARD - Stichting Theatertalent Ontwikkeling Valkenswaard (TOV) brengt op 4, 5 en 6 april Pink Floyd’s The Wall én The Dark Side of the Moon. De voorstellingen vinden plaats in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Een 26-koppig gezelschap speelt de twee iconische platen van Pink Floyd integraal. 

Eerder bracht Stichting TOV onder meer Jesus Christ Superstar, The War of the Worlds en Tommy (The Who) succesvol op de planken. Het gezelschap gaat dus grote producties zeker niet uit de weg. Dat blijkt ook wel uit de keuze om nu integraal The Wall én Dark Side of the Moon te brengen; twee albums die weinig introductie nodig hebben. 
Rockopera The Wall (1979) is het bestverkochte dubbelalbum aller tijden met een wereldwijde verkoop van 30 miljoen exemplaren.
The Dark Side of the Moon betekende in 1973 de grote doorbraak van Pink Floyd. Van dit album werden wereldwijd tussen de 50 en 70 miljoen stuks verkocht.
Pink Floyd wordt wel gezien als de grondleggers van progressieve en symfonische rock. Met een carrière die zich uitspant van 1964 tot vandaag.

Totaalbeleving

De twee legendarische platen worden in hun geheel gespeeld door een grote, 26-koppige live band (inclusief uitgebreide blazerssectie) om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen. Vanzelfsprekend wordt het muzikale gedeelte aangevuld door een spectaculair decor, een prachtige lichtshow en een verrassende zaalaankleding. Theater De Hofnar wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een zaal met vlakke vloer (inclusief bars in de zaal) voor de echte concertbeleving.

Kaarten

De voorstellingen vinden plaats op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april  in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Begintijd van deze speciale avond is 20.15 uur. Kaarten à 18 euro zijn verkrijgbaar via:
www.hofnar.nl

Over Stichting TOV

Theatertalent Ontwikkeling Valkenswaard zet zich – zoals de naam al doet vermoeden – in voor ontwikkeling van Valkenswaards theater- en/of muziektalent uit Valkenswaard. Dit gebeurt door het organiseren en uitvoeren van grootse muzikale theaterproducties. Deze producties worden uitgevoerd door een mix van jong en oud talent en altijd onder begeleiding van (semi-) professionals. 
Eerder bracht Stichting TOV onder meer Jesus Christ Superstar (2008), War of the Worlds (2012) en Tommy (2016).
Blijf op de hoogte via de Facebookpagina:
https://www.facebook.com/TOVValkenswaard/

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant