Kinderen van OBS De Belhamel zamelen vol enthousiasme e-waste in voor een duurzamere wereld.
Kinderen van OBS De Belhamel zamelen vol enthousiasme e-waste in voor een duurzamere wereld.

De Belhamel doet mee aan e-waste race

Algemeen 366 keer gelezen

VALKENSWAARD - OBS De Belhamel strijdt mee voor een duurzame wereld en doet mee met de E-waste race.  

Op basisschool De Belhamel zijn de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 fanatiek elektronisch afval aan het verzamelen, omdat zij meedoen met de e-waste race.
Tijdens deze e-waste race, die nog duurt tot en met donderdag 28 maart, zamelen scholen in de regio zoveel mogelijk elektronisch afval in. Dat is goed voor het milieu, want zo kunnen we zo veel mogelijk spullen recyclen en verspillen we minder grondstoffen. Zo strijden we mee voor een duurzame wereld met een circulaire economie. De school die het meeste punten verzamelt, wint ook nog eens een schoolreisje naar de Ontdekfabriek!

Meehelpen

Heeft u thuis nog oude elektronica liggen (denk aan monitors, mobiele telefoons, computers, broodroosters, magnetrons, kabels, waterkokers, etc.)? Lever het in op school bij groep 6/7 of groep 8. Het levert de school én het milieu punten op. 
Liever thuis laten ophalen? Dat kan ook.  Meld uw elektronisch afval heel gemakkelijk aan op www.ewasterace.nl en één van de leerlingen komt het dan ophalen.

Hanna Bekelaar, een van leerlingen schreef het onderstaande:
Het is 4 maart 2024, dit betekent… dat het E-Waste project is begonnen! Deze dag is het zo ver, we mogen artikelen gaan schrijven, we mogen folders rond in de brievenbus gooien en zelf apparaten verzamelen en inleveren. U kan ook meehelpen door zelf apparaten te sparen en op de website te zetten, dat zou wel super vet zijn als u meedoet! E-Waste is een project waar je allemaal elektronische apparaten moet inleveren en dan krijg je punten, welke school de meeste punten heeft, krijgt een schoolreisje. 
Wat uitleg over hoe je punten kan krijgen: je moet elektronische apparaten inleveren, dan schrijft de manager het op wat je hebt ingeleverd en de andere manager controleert of het echt in de container zit, dan krijg je punten). U kunt meedoen door apparaten op de website www.ewasterace.nl te zetten en dan komt iemand dat apparaat ophalen en dan helpt u ons met het helpen om een school te laten winnen. Het zou leuk zijn als u wilt meedoen, u kunt een held zijn voor de school die wint want u heeft ook punten aan die school gegeven! Super vet, tof, cool en leuk dat u mee kan doen en als u meedoet! 

Wij zijn blij dat u mee kan doen, nog leuker als u meedoet! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant