Reflectionday op de Martinusschool in Dommelen.
Reflectionday op de Martinusschool in Dommelen. Jan van Schijndel

Reflectionday op de Martinusschool in Dommelen

Algemeen 338 keer gelezen

DOMMELEN - Voor het tweede jaar op rij heeft de Sint Martinusschool uit Dommelen als enige basisschool uit de gemeente Valkenswaard, eind februari meegedaan aan het zichtbaarheidsproject Reflectionday. 

Van de ongeveer 200 kinderen hebben er zeven kinderen een prijs gewonnen die is uitgereikt door wethouder Bram Bots. Daarnaast hebben meer dan 100 kinderen een attentie ontvangen omdat ze zo goed hebben meegedaan. Iedereen in een reflecterend hesje heeft voor zichzelf het belangrijkste gewonnen: verkeersveiligheid. 
Hopelijk volgend jaar nog meer deelnemende basisscholen en goed zichtbare kinderen.  

In 2012 is het project ‘Yes geflitst gestart. Na twee zeer succesvolle jaren is het doorontwikkeld en heeft het de naam Reflectionday meegekregen. Het is een prachtige aanvulling op de landelijke fietsverlichtingscampagne. Ieder met zijn eigen accenten op verkeersveiligheid. Niet alleen voor zichtbaarheid voor kinderen maar ook hardlopers, fietsers, ruiters, honden en andere verkeersdeelnemers. Onder het motto ‘durf te reflecteren’, wordt iedereen steeds zichtbaarder in het donker. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant