Niet alleen kinderen uit Duitsland en Frankrijk maar ook Nederlandse kinderen kunnen een vakantie goed gebruiken.
Niet alleen kinderen uit Duitsland en Frankrijk maar ook Nederlandse kinderen kunnen een vakantie goed gebruiken.

Gezocht: vakantiegezinnen

Algemeen 290 keer gelezen

BRABANT - Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan, voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kan gebruiken. 

Want door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen uit eigen land die te maken krijgen met armoede. Onder andere in Noord-Brabant wordt er daarom nu alvast gezocht naar gezinnen die komende zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen.

Nederlandse kinderen

Hoewel de meeste mensen bij Europa Kinderhulp wellicht meer aan buitenlandse kinderen denken, organiseert de stichting ook al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Deze kinderen hebben het in veel gevallen thuis financieel niet breed, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor vermaak of uitjes. 
In andere gevallen komen ze financieel niets te kort, maar zijn er problemen op sociaal-emotioneel vlak en krijgen ze thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht. Het is voor hen heerlijk om in de zomer een paar weken bij een vakantiegezin te verblijven en hun batterij weer op te laden.

Nieuwe vakantieouders

Vandaar dat er druk wordt gezocht naar nieuwe vakantieouders. Dat kan als gezin, maar ook als alleenstaande, of stel zonder kinderen. Zolang je maar ruimte in je hart en huis hebt om voor een paar weken een kindje op te vangen.

Kinderen uit het buitenland

Zin in wat extra avontuur? Vakantieouders kunnen ook een kind uit het buitenland uitnodigen. In Noord-Brabant is Europa Kinderhulp nog specifiek op zoek naar plekjes voor kinderen uit Duitsland en Frankrijk.
Het is niet nodig om speciale (dure) uitstapjes voor het vakantiekind te organiseren. Het betekent al heel veel voor het kind om enkele weken te mogen genieten van huiselijke gezelligheid, geborgenheid, een andere omgeving en lekker te kunnen spelen. Die herinneringen gaan mee in de rugzak naar huis.

Meer informatie

De kinderen komen voor ongeveer twee weken. Ze zijn in de leeftijd van 5-12 jaar. Op de website van Europa Kinderhulp is heel veel informatie te vinden. Vakantieouders krijgen uitgebreide  begeleiding en worden ook vooraf gescreend. 
Via de website kunnen geïnteresseerden zich ook direct aanmelden: www.europakinderhulp.nl/vakantieouders

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant