Rens Pijnenburg in zijn Borkel en Schaft
Rens Pijnenburg in zijn Borkel en Schaft Jurgen van Hoof

Rens Pijnenburg is jong en vol ambitie

Algemeen 278 keer gelezen

VALKENSWAARD - Hij oogt niet alleen jong maar hij is het ook: Rens Pijnenburg wethouder van de gemeente Valkenswaard. Met zijn 22 jaar is hij dan ook de jongste wethouder in Nederland. Jong zit kennelijk in het Valkenswaardse bloed want een aantal jaren geleden was de huidige wethouder Bram Bots het jongste raadslid van Noord-Brabant. 

Door Ton van Helvoort

“Overigens”, zegt Rens die in Borkel en Schaft woont, “heb ik altijd gezegd dat ik niet op een eventuele verkiesbare plaats van een kandidatenlijst wilde staan. Mijn partij VOTE: Valkenswaard Onze Toekomst Een, dacht dat we bij die verkiezingen op woensdag 16 maart van dit jaar, als alles mee zou zitten, toch wel één of twee zetels zouden krijgen.” 

Iedereen kent intussen de realiteit. Het werden er vier waarbij Joost Beerens als lijsttrekker liefst 817 stemmen kreeg. Tot ieders verbazing kreeg VOTE totaal 2.270 stemmen waardoor VOTE als tweede grootste partij in Valkenswaard zijn intrede in de gemeenteraad deed. Rens Pijnenburg kreeg alleen al in Borkel en Schaft 109 van de totaal 226 stemmen die op hem werden uitgebracht.

Rens  Pijnenburg: “Ik moest natuurlijk terugkomen op mijn eerder voornemen om niet op een verkiesbare plaats op de lijst te gaan staan. Overigens heb ik er tot aan de dag van vandaag geen spijt van. Ik had zo kort na de verkiezingen de intentie om een goed raadslid te zijn en dat natuurlijk met wat extra liefde voor mijn mooie Borkel en Schaft.”

Vorming college

 Het liep echter anders. Door de verkiezingsuitslag was het nog niet zo simpel om een college te formeren dat recht zou doen aan de uitslag. Natuurlijk gonsde het in Valkenswaard van alle mogelijke en onmogelijke combinaties. Uiteindelijk werd een informateur aangesteld die na een uitvoerig onderzoek tot de conclusie kwam dat een combinatie van H&G, VOTE en PvdA het grootste draagvlak zou hebben. En zo kwam de nieuwe partij VOTE in het college. 

Trots

Rens Pijnenburg: “Natuurlijk ben ik daar trots op. Soms hoor ik nog wel eens: die Rens Pijnenburg is een aardige jongen maar is hij niet erg jong voor de functie van wethouder? Och, respect dwing je af door je houding. Je hoeft dan ook niet perse al wat ouder te zijn. Als wethouder heb ik een portefeuille met onder meer Sport, Jeugd en Duurzaamheid. Allemaal onderwerpen die mij goed liggen. Daar komt nog bij dat ik, zeker in de eerste maanden, veel steun heb gehad van de andere drie wethouders. Mensen vroegen mij wel eens of ik bij die drie ‘oude rotten’ in het vak wel overeind zou blijven. Ik kan iedereen geruststellen! We hebben een prima team waarin de leeftijd niet bepaalt hoe wij als college functioneren.”

Hecht team

Hij vervolgt: “We zijn dan ook een hecht team waarbij ik geen seconde spijt heb dat ik deze stap heb gezet. We werken prima samen en dat allemaal met hetzelfde doel om van Valkenswaard een woonplaats te maken waar het goed wonen en recreëren is. Dat bereik je overigens alleen door een goede samenwerking. Als jongste wethouder kan ik iedereen verzekeren dat het aan die samenwerking niet ontbreekt. En wat de toekomst brengt? Och, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant