Vlnr: Lonneke Kerr en Marianne Bruijn (Rabobank), Arjo Wijnhorst, Thijs van den End en Jan Knaap (Fonds Gehandicaptensport)
Vlnr: Lonneke Kerr en Marianne Bruijn (Rabobank), Arjo Wijnhorst, Thijs van den End en Jan Knaap (Fonds Gehandicaptensport)

Nieuwe partner Uniek Sporten

Algemeen 235 keer gelezen

BRABANT - Rabobank is officieel één van de hoofdpartners van Uniek Sporten geworden, een programma van Fonds Gehandicaptensport en samenwerkende gemeenten. Het nieuwe partnership richt zich er voornamelijk op om het thema inclusiviteit op de agenda van alle sportclubs te krijgen.

Door Uniek Sporten in Rabo ClubSupport te integreren, dragen beide partijen uit dat sporten met een beperking binnen een club of vereniging vanzelfsprekend moet zijn. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Mensen met een beperking verdienen ook een club in de buurt waar zij zichzelf kunnen zijn en hun sport kunnen beoefenen in een veilige omgeving en het liefst op maat. Daarom zijn wij heel blij met Rabobank als nieuwe partner van Uniek Sporten, zo komen we een stapje dichterbij het vanzelfsprekend maken van sporten en bewegen voor deze doelgroep.” 
De Rabobank helpt clubs via Rabo ClubSupport met kennis, netwerk en financiering om ambities te realiseren. Zo geven ze als coöperatieve bank ieder jaar een deel van het resultaat terug aan de verenigingen en zetten ze hun kennis en netwerk in om clubs toekomstbestendiger te maken. Dit alles doen ze op sportgebied samen met partner NOC*NSF en nu ook met Uniek Sporten.

Integreren 

Het eerste thema waar de twee partijen mee aan de slag gaan is een workshop ledenbinding, zodat mensen met een beperking zich thuis voelen op de club en in het team. Daarna volgen andere thema’s als vrijwilligersmanagement, waarbij vrijwilligers opgeleid worden met specifieke kennis over beperkingen, maar ook hoe neem je aangepast sporten mee in je beleidsplan en dagelijkse gang van zaken? Met de nieuwe samenwerking zorgen Rabo ClubSupport en Uniek Sporten er samen voor dat ambities van de vereniging waargemaakt kunnen worden. 

Uniek Sporten

Voor 1,7 miljoen mensen is sporten niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sport- en beweegaanbod toegankelijk of ontbreken faciliteiten. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport en bewegen voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Om die reden is samen met gemeenten Uniek Sporten ontwikkeld; een platform over sporten en bewegen met een beperking. Ook kun je hier een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. 
Meer informatie: https://www.unieksporten.nl/brabant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant