De gemeente Valkenswaard en Bosgroep Zuid houden een excursie naar de natuurwerkzaamheden in Keersopdal.
De gemeente Valkenswaard en Bosgroep Zuid houden een excursie naar de natuurwerkzaamheden in Keersopdal.

Excursie naar natuurwerkzaamheden in Keersopdal

Algemeen 186 keer gelezen

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard is in oktober gestart met de herinrichting van het Keersopdal. Het gebied biedt straks diverse mogelijkheden voor recreanten om te genieten van een afwisselend landschap met bloemrijke, natte hooilanden, groensingels, losstaande bomen en vochtig bos.

De ontwikkeling versterkt ook de natuur in het beekdal. Ze biedt kansen aan dieren zoals dagvlinders, vogels, vleermuizen en overige zoogdieren. En tot slot biedt ze kansen voor waterberging. De voorgenomen ontwikkeling is verdeeld over twee planlocaties. De eerste is ‘t Heike, gelegen ter hoogte van de samenvloeiing van de Keersop en de Dommel. De tweede locatie betreft de oostelijke flank van het beekdal van de Keersop ter hoogte van Dommelen. 

Excursie

Nu de werkzaamheden een heel eind gevorderd zijn, organiseren de gemeente en Bosgroep Zuid Nederland op zaterdag 10 december om 10.00 uur een excursie bij de Keersop. Aanmelden kan tot en met 5 december via postbus@bosgroepzuid.nl en telefonisch via 040-2066360 (vraag naar Pieter Cox). Deelname aan de excursie, een wandeling van ongeveer anderhalf uur, is gratis.

Uit de krant