Prinses Ledi Diana heerst over het Brouwersgat komend carnavalsseizoen.
Prinses Ledi Diana heerst over het Brouwersgat komend carnavalsseizoen. Jurgen van Hoof

Brouwersgat trapt carnaval af met nieuwe prinses

Algemeen 185 keer gelezen

DOMMELEN - Voor carnavalsvierders is 11-11 een zeer belangrijke datum omdat dan in de meeste gemeenten de nieuwe Prins of Prinses bekend wordt en wie er dus voorop zal gaan in het komende carnavalsseizoen.

Door Johan Fallon

Zo ook in Brouwersgat(Dommelen) was dit afgelopen vrijdag het geval. In een zeer volle zaal van café zaal de Dommelstroom vonden tijdens een fantastische feestavond, die georganiseerd werd door de Pintenwippers, meerdere onthullingen plaats. Te midden van feestvierende mensen bij wie het gerstenat rijkelijk vloeide was het allereerst de beurt aan Hop & Mout( resp. Pauline Sweere en Robert Claassen ) die garant zullen gaan staan voor het brouwen van het nieuwe bier tijdens het komende seizoen.

Snieders

Onder de tonen van de Brouwersgatse Hofkapel, die voor deze gelegenheid speciaal een nieuw lied had ingestudeerd dat geschreven en gecomponeerd is door Jan Dijkstra en Guido Coenders(Ieders zunne Snieders) kwamen zij in geweldige kleding binnengetreden, voorgegaan door hun dochters Chris en Lola tezamen met hun vriendinnetje Sammie eveneens in prachtige kledij. Terwijl zij naar het podium liepen was het voor iedereen mogelijk om de tekst van het nieuwe lied met Rob van Daal mee te zingen omdat deze geprojecteerd werd op een scherm.
Nadat ze de microfoon hadden gekregen namen Hop en Mout om beurten het woord en het was te zien dat ze er erg veel zin in hebben, zeker omdat ze ruim twee jaar geleden reeds stonden te trappelen en volop met creatieve ideeën zaten.
Zoals het hoort in Brouwersgat werd deze hele act afgesloten met het zingen van het Santaotum, een Hymne die niet kan ontbreken tijdens het heffen van een heerlijk glaasje gerstenat en daarna volgden de nodige felicitaties.

Gejuich en applaus

De avond vorderde gestaag met veel muziek van de dj maar ook van de kapel en optredens van de verscheidene dansgardes. Op een gegeven moment was het dan toch ook tijd om de ceremonie omtrent de Prinsbekendmaking in te luiden. Met passende muziek werd de nieuwe heerser(es) door vier personen die een wolvenmasker droegen op een draagbaar binnen gedragen, nog verhuld door een doek. Toen het doek eenmaal viel klonk er veel gejuich en applaus vanuit de zaal en daar stond ze dan, volledig in pak, Diana van Beek-Daams oftewel de nieuwe heerser over Brouwersgat. Nadat de versierselen waren omgehangen en de scepter was overhandigd was het tijd om haar Prinsennaam bekend te maken en onder welke leuze ze zal gaan regeren.

Een geweldig trio

Diana kreeg het woord en gaf aan dat ze zal gaan regeren als Prinses Ledi Diana, waarbij in dit geval geen schrijffout is gemaakt maar de L en E zijn de eerste letters van haar vader Leo Daams die in 1971 zelf Prins was in Brouwersgat en samen met haar moeder het carnaval vieren bij Diana met de paplepel hebben ingegeven. Ze zal gaan regeren onder de leuze ‘In Brouwersgat sti niemes nie stil, danse da’s wak wil!’ 

Als haar adjudant heeft ze gekozen voor Michiel van Zon en dan zal ze ook nog worden bijgestaan door Raad-sul, in het dagelijks leven beter bekend als Edwin Vlassak. Tezamen vormen zij een geweldig trio waar we ongetwijfeld een zeer mooie carnaval mee gaan beleven, maar zeker ook met het prinselijk gezelschap dat tijdelijk is uitgebreid met Eddy van Schijndel en Diana’s zoon Dennis van Beek die haar liefste Raadslid is zegt ze.

Komende zondag volgt dan ook nog de jeugdprinsverkiezing bij café zaal de Dommelstroom

Uit de krant

Uit de krant