De gezellige drukte op de seniorenmarkt van afgelopen zaterdag (Foto: Jurgen van Hoof).
De gezellige drukte op de seniorenmarkt van afgelopen zaterdag (Foto: Jurgen van Hoof). Jurgen van Hoof

Seniorenmarkt wederom een succes

Algemeen 191 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het was druk en echt niet alleen met senioren. Het was een gemengd publiek dat afgelopen zaterdag een bezoek bracht aan de Seniorenmarkt in de Hofnar in Valkenswaard. Bijna zestig standhouders toonden aan dat ook voor senioren in veel gevallen oplossingen kunnen worden gevonden bij bepaalde problemen. 

Door Ton van Helvoort

Nog voordat de bezoekers, Theater De Hofnar binnenliepen, konden zij al bij Berry Bikes zien hoe je ook op oudere leeftijd nog echt kan genieten van een fietstochtje. “We hebben een assortiment”, zei Berry, “waar we vrijwel iedereen mee kunnen helpen. Fietsen blijft gezond en er zijn ondersteuningen genoeg om daar gebruik van te maken.”

Gezellig druk

Intussen bleef het gezellig druk in De Hofnar. Op de begane grond en in de theaterzaal stonden 32 standhouders waaronder De Zonnebloem, Cordaad Welzijn, Woningbelang en ANWB-automaatje. Ook Zorgcomfort de Kempen liet zien dat voor oudere mensen er ook best veel mogelijkheden zijn om nog wat te kunnen ondernemen. 

Hulp

Op de eerste verdieping kwamen de bezoekers onder meer ondernemingen tegen waarop in een gevallen waarbij hulp nodig is, een beroep kan worden gedaan. Denk daarbij aan Was en Strijkservice en de Maaltijd Service. Ook de gemeente Valkenswaard was present. 
Oud-wethouder Egbert Buiter bezocht eveneens de beurs. Hij was raadslid in de periode 2002-2006. In 2006 werd hij wethouder en is dat gebleven tot de verkiezingen van 2018. Dat waren drie perioden van elk vier jaar. “Ik denk dat drie termijnen wel het maximum moet zijn. Ik besteed mijn tijd nu door vooral oudere mensen op velerlei gebied te helpen en dat geeft echt veel voldoening.”

Hofgezelschap 

Dat het aanbod op deze markt echt variabel was, bleek onder meer uit ‘t Hofgezelschap waar drie dames de aanwezigen op een gezellige manier informatie gaven over de mogelijkheden om bezoekers die zich te eenzaam voelen om naar een uitvoering in de Hofnar te gaan te ondersteunen. En dat zijn er meer als dat veel mensen vaak denken. Het woord Hofnargezelschap zegt het immers al. Zo nodig hebben de alleengaande theaterbezoekers, gezelschap voor een uitvoering. Een prachtig initiatief waarvan best veel gebruik wordt gemaakt. In de praktijk blijkt immers dat er veel meer mensen eenzaam zijn als dat vaak wordt gedacht. 

Tevreden

Sjef Tooten van Seniorenbelang liep als een tevreden mens rond. “We hebben twee jaren geen seniorenmarkt kunnen houden door de corona. Nu hebben de mensen opnieuw kunnen zien dat een dergelijke  markt wel degelijk een bestaansrecht heeft. Het is niet alleen een zaak van standhouders om een seniorenmarktmarkt te doen slagen maar juist de bezoeker beslist dat door zijn enthousiasme. Onze ervaring uit eerdere jaren toen de markt wel mogelijk was, heeft dan ook aangetoond dat het echt zinvol is. Als je daar dan rondloopt en je ziet de overwegend grijze haren bij zowel de vrouwen als de mannen, dan zie je dat ons doel om de beurs weer te houden, geslaagd is. Natuurlijk kunnen ook wij niet in die paar uren alle problemen oplossen maar ook dit jaar zijn er weer talloze positieve adviezen gegeven.”
En dat was aan de blijde gezichten van de bezoekers bij hun vertrek dan ook goed te zien.

Uit de krant

Uit de krant