Marleen van Eijk van Zorgcomfort De Kempen tussen alle soorten hulpmiddelen die in haar winkel staan opgesteld.(Foto: Jurgen van Hoof).
Marleen van Eijk van Zorgcomfort De Kempen tussen alle soorten hulpmiddelen die in haar winkel staan opgesteld.(Foto: Jurgen van Hoof). Jurgen van Hoof

Seniorenmarkt is terug in De Hofnar

Algemeen 229 keer gelezen

VALKENSWAARD - Met een onderbreking van twee jaar door corona is op zaterdagmiddag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur de Seniorenmarkt weer te bezoeken. De organisatie is in handen van Seniorenbelang Valkenswaard. 

Door Ton van Helvoort

Reeds in 2012 werd de eerste seniorenmarkt ook in De Hofnar gehouden. “Er komen steeds meer senioren”, zegt Sjef Tooten van Seniorenbelang. “Daardoor komen er ook steeds meer vragen van ouderen waar en hoe ze in een bepaalde zaak het beste kunnen worden geholpen. Gelukkig hebben we in Valkenswaard een aantal bedrijven die senioren op vrijwel elk vlak goede adviezen kunnen geven. Het gaat dan echt niet alleen om het verkopen of verhuren van bepaalde artikelen. Natuurlijk is dat voor een ondernemer ook belangrijk maar juist de aandacht die men aan senioren kan geven maakt zo’n Seniorenmarkt wel erg bijzonder. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer meer bedrijven op onze markt met daarin in een grote diversiteit. Natuurlijk zijn daar ook een aantal zorg en hulpverlenenende instanties bij. Wij ervaren dat voor veel ouderen een bezoek aan de seniorenmarkt echt een middagje uit kan zijn. Dat is natuurlijk gezellig maar nog belangrijker is een middag informatie verzamelen over onderwerpen die voor senioren belangrijk zijn. En neem maar van ons aan dat ook in de zorg voor iedereen er regelmatig nieuwe ontwikkelingen zijn. Die zijn vaak moeilijk vanuit thuis te achterhalen.”

Zestig standhouders

Op de Seniorenmarkt staan zestig standhouders van zorg-hulpmiddelen. Overigens zullen er evenals in voorgaande jaren op veel plaatsen ook flyers en folders liggen zodat de mensen thuis nog eens rustig een bepaald onderwerp kunnen lezen. Eén van de standhouders is Zorgcomfort De Kempen met een winkel die gevestigd is in de Torenstraat in Valkenswaard. Onder leiding van Edgar en Marleen van Eijk kunnen bezoekers op de beurs zelf zien wat voor zorg-hulpmiddelen er in hun winkel te vinden zijn. Marleen van Eijk: “We durven met trots te zeggen dat we vrijwel iedereen kunnen helpen met ons assortiment.

Beursaanbiedingen

Veel standhouders hebben ook speciale beursaanbiedingen. Het assortiment en de variatie in artikelen is dan ook erg groot. Naast diverse ondernemingen staat er bijvoorbeeld ook de brandweer die bezoekers informeert over veilig wonen. Ook de bibliotheek doet actief mee en Cordaad presenteert enkele van haar activiteiten. Senioren zullen zal van een bezoek absoluut geen spijt krijgen en het leuke van zo’n middag kan ook zijn is dat je wellicht weer kennissen ontmoet die je al lang niet meer hebt gezien. Tenslotte zorgt Willemuziek voor de vrolijke noot met een muzikale omlijsting.

Seniorenmarkt in De Hofnar, zaterdag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant