Burgemeester Ederveen en Marie-Therese Maas luisteren naar Peter Louis Vrijdag. (Foto: Jurgen van Hoof).
Burgemeester Ederveen en Marie-Therese Maas luisteren naar Peter Louis Vrijdag. (Foto: Jurgen van Hoof).

Raadslid op pad met de burgemeester

Algemeen 161 keer gelezen

VALKENSWAARD - In elke gemeente in Nederland is het erg belangrijk dat er een goede klik is tussen de burgemeester en de leden van de gemeenteraad. Elke vier jaar wordt zo’n raad opnieuw gekozen. Daardoor zijn er natuurlijk na zo’n periode vaak wisselingen. Dat was een poos geleden een goede reden voor burgemeester Ederveen om met de raadsleden een paar uurtjes in de gemeente te gaan wandelen. Elk raadslid kan daarbij zijn of haar eigen doel kiezen.

Door Ton van Helvoort

 ”Ik vind het ontzettend belangrijk”, zegt Ederveen, “om met de raadsleden tijdens zo’n wandeling een persoonlijk gesprek te hebben. Natuurlijk zie en spreek ik ze bij een raadsvergadering of andere bijeenkomsten maar dat ligt toch net weer wat anders. Ik ben er van overtuigd dat juist zo’n afspraak kan bijdragen aan een nog betere samenwerking en wat voor ons allemaal heel belangrijk is dat er ook meer begrip kan zijn voor elkaar.”

De Kleine Meer

Onlangs had hij met dat doel een afspraak met raadslid Marie-Therese Maas-Jacobs. Na eerst gezellig bij haar thuis een kopje koffie te hebben gedronken, werd de burgemeester verrast met de locaties die op het programma stonden. Het eerste doel van de wandeling was kinderboerderij De Kleine Meer. 

De Boei

Op die locatie wordt er elke donderdagmiddag samen met medewerkers van de Boei in de loods van de kinderboerderij hard gewerkt. Zo is er nieuw tuinmeubilair gemaakt waar bezoekers van de Kinderboerderij kunnen genieten van een kopje koffie of thee en dat meestal in een lekker zonnetje. De burgemeester was echt enthousiast over het goede werk dat daar gedaan wordt en speelde spontaan nog een spelletje Rummikub mee. 

Leger des Heils

Het volgende doel van deze middag was het Steendrukmuseum. Op weg daar naar toe werd er eerst nog een bezoek gebracht aan de winkel van het Leger des Heils op de Corridor. Het is een zéér speciale winkel waar iedereen welkom is om waarover dan ook, samen te praten. Men kan er overigens ook terecht voor het kopen van kleding en dat tegen heel kleine prijsjes. 

Steendrukmuseum

De wandeling wordt weer voortgezet naar het Nederlands Steendrukmuseum. Het gezelschap werd enthousiast ontvangen door de oprichter van dit museum: Peter Louis Vrijdag. Met zijn bekende enthousiasme toont hij een collectie boeken met kleurenlitho’s van vroegere uitingen van de steendruk. Die werd in 1798 uitgevonden. Het is een prachtig museum en in haar soort uniek in Nederland. En daar mogen we best trots op zijn. Zelfs in de moeilijke periode van de corona bleven de vrijwilligers hun werk doen. Onder hen ook Ruud Maas, de echtgenoot van raadslid Marie-Therese Maas-Jacobs. 

Het was een programma met indrukwekkende bezoeken waar iedereen van genoot

Tijd te kort

Zoals altijd kwam was er weer tijd te kort maar desondanks heeft iedereen toch genoten van het bezoek aan het museum. Tot slot van deze dag werd nog een kort bezoekje gebracht aan Verzorgingshuis De Bogen/Haagacker. 
Het was een prima invulling van deze middag waarvan iedereen echt heeft genoten. De waardering voor elkaar en het vele goede werk van alle bezochte locaties, is dan ook bijzonder groot.

Uit de krant

Uit de krant