Ook het Digitaal Informatiepunt Overheid draait in de zomermaanden gewoon door.
Ook het Digitaal Informatiepunt Overheid draait in de zomermaanden gewoon door.

Bieb blijft open in de zomer

Algemeen 267 keer gelezen

WAALRE - Bijna alle wekelijkse activiteiten in de bieb gaan tijdens de zomer door Ook tijdens de zomervakantie kun je in de Bibliotheek Waalre terecht voor verschillende wekelijkse activiteiten. Alleen het voorlezen en knutselen ligt tijdens de zomerweken stil. 

Zo is het DigiCafé iedere week open. Hier krijgt u  alle informatie over het lenen van e-books of over e-readers,  handige apps en hoe die te installeren. Enthousiaste bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers helpen hierbij. Breng zo mogelijk eigen laptop, smartphone, tablet of e-reader mee. Iedere dinsdag van 14.00-15.00 uur, aanmelden is niet nodig.

IDO

Het Informatiepunt Digitale Overheid is op dezelfde tijd als het DigiCafé geopend, dinsdag tussen twee en drie uur. Steeds meer moet online via internet geregeld worden. Bijvoorbeeld zorgtoeslag of DigiD aanvragen, werk of een woning zoeken, een rijbewijs verlengen, of een afspraak maken bij de gemeente. Wie hulp nodig heeft krijgt hulp of wordt doorverwezen naar de juiste organisatie. Ook voor vragen over het maken van een afspraak voor het coronavaccin of over het coronatoegangsbewijs kunt u je bij het Informatiepunt Digitale Overheid terecht. 

Haak aan - zomerhaken

Haak Aan is een wekelijkse, gratis inloopochtend in de bibliotheek waar u kunt (leren) handwerken, zoals haken en breien. Het is een ontmoetingspunt voor mensen met dezelfde hobby en er is alle  ruimte voor een goed gesprek.
Tijdens de zomervakantie is er Zomerhaken, voor iedereen vanaf 9 jaar. Gul Shahzad helpt met het maken van iets dat jij leuk vindt. Er is (beperkt) materiaal aanwezig wat je mag gebruiken, zoals verschillende kleuren wol, haaknaalden en kraaltjes. Heb je zelf al ideeën en materiaal, breng het mee! Iedere woensdag, van 10.00 uur tot 11.30 uur. Graag even aanmelden via: www. bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Taalcafé

De Nederlandse taal leren spreken door te doén, dat is het idee achter het Taalcafé. Voor iedereen vanaf 18 jaar die het soms nog moeilijk vindt om een gesprek te voeren en graag samen met anderen wil oefenen. In kleine groepjes van maximaal 5 personen en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige plek, zonder de druk van een lesprogramma. 
Iedere donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant