De gemeente Valkenswaard roept kinderen op om zondag met een mooi versierde fiets te komen.
De gemeente Valkenswaard roept kinderen op om zondag met een mooi versierde fiets te komen. Pexels

‘Kom ff aanfietsen’ in winkelstraat

Algemeen 104 keer gelezen

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard viert komende zondag dat het centrum weer een stukje mooier is geworden. Dit keer gebeurt dat met een feestelijke ingebruikname van de winkelstraat tussen de Corridor en de Markt. Thema van de dag: ‘kom ff aanfietsen’. Oproep aan alle kinderen: kom op je mooist versierde fiets! 

Stukje bij beetje wordt het Valkenswaardse centrumhart mooier, groener en gezelliger. De afgelopen maanden werd er bijvoorbeeld gewerkt aan de Eindhovenseweg op het gedeelte tussen de Corridor en de Eindhovenseweg. Een belangrijk deel omdat daar écht zichtbaar is hoe het winkelhart er in de nabije toekomst uitziet. 

Resultaat is een mooie winkelpromenade waar fietsers en voetgangers voortaan voorrang hebben en de auto te gast is. Vandaar ook de titel: ‘Kom ff aanfietsen!’ Bezoekers worden opgeroepen vooral op de fiets (of te voet) te komen.

Om de nieuwe winkelstraat zelf te ervaren nodigt de gemeente Valkenswaard iedereen van harte uit om komende zondag even langs te komen. Vanzelfsprekend zijn die dag de winkels open. En aangezien de viering samen valt met Valkenswaard Volkoren, zijn er de hele dag optredens van twintig prachtige koren op tien podia in het centrum. Ook op de Eindhovenseweg is een podium waar verschillende koren zullen optreden.

Mooist versierde fietsen

Rond 14.00 uur nemen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders de nieuwe winkelstraat officieel in gebruik. De winkels zijn al geopend vanaf 12.00 uur en de eerste koren zullen ook vanaf die tijd optreden. Valkenswaardse kinderen mogen op hun mooist versierde fiets komen. Parkeer je aangeklede fiets bij het podium op de Eindhovenseweg. Kinderburgemeester Amy kiest daar – samen met burgemeester Ederveen – de mooiste fietsen.

Meer informatie

Het werk in het centrum gaat intussen gestaag door. Het is immers nog niet klaar. Wilt u weten wat er intussen al is gebeurd of nog gaat gebeuren? Kom zelf eens kijken in het centrum. Of kijk op www.valkenswaard.nl/masterplan voor alle ontwikkelingen.

Uit de krant