EHBO St. Nicolaas is bij de Handelprocessie maar natuurlijk hoopt iedereen dat zij het niet druk krijgen.
EHBO St. Nicolaas is bij de Handelprocessie maar natuurlijk hoopt iedereen dat zij het niet druk krijgen.

Aangepaste rustplaatsen Handelse processie

Algemeen 1.487 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Handelse processie vindt plaats op 18 en 19 juni. Het vertrek is op de zaterdagochtend om stipt 06.00 uur. Op zondag wordt de processie met circa 1500 pelgrims weer omstreeks 21.00 uur terugverwacht.

Ook dit jaar gaan 18 paarden met huifkar mee die een essentieel onderdeel zijn van de bedevaart. Op de website van de Handelse processie staan contactadressen van de voerlieden.
Tijdens de intocht in Handel gaat een ‘kleine’ processie de bedevaartgangers tegemoet. Deze bestaat uit de pastor van Handel, broedermeesters met de processiekaars, het kruis en de intentietrommel. De Mariatroon wordt meegedragen door de scouting. Aan deze kleine processie nemen ook bruidjes met bloemen deel. Zaterdag is in Lieshout de ontvangst met met een vendelhulde door het Sint Servatiusgilde.

Rustplaats

Op zondagmiddag is dit jaar in Tongelre de rustplaats voor de tweede keer op het terrein van de Gasfabriek. De pelgrims gaan in de Tongelresestraat via Dommelhoefstraat naar de rustplaats. Begeleidende auto’s van pelgrims hebben geen toegang tot dit terrein en dienen in de nabijheid een locatie te zoeken. 
De situatie van de rustplaats bij ’t Hazzo in Aalst is volledig gewijzigd. De pauze vindt plaats op de Prunellalaan waar de grote deuren van de sporthal van ’t Hazzo geopend zijn.

Thema

Het thema van de bedevaart naar O.L.V. van Handel in 2022 is ‘Naar Maria van Handel gaan is afstanden overbruggen. Ook tussen jou en mij’. Dit jaar vraagt de broederschap aandacht voor een inclusieve maatschappij. 

Mis

  In Handel is zaterdagavond om 19.00 uur een H. mis in de Kerk die muzikaal wordt opgeluisterd door de harmonie van de bedevaart. Aansluitend volgt het zingen van de kroniek in de kerk. Op zondagochtend om 09.00 uur is er een H. Mis in het Processiepark. 

Live stream

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen of de bedevaart onderweg te aanschouwen kunnen de bedevaart op zondag 19 juni vanaf 08.45 uur tot 21.30 uur via streaming volledig volgen op: https://youtu.be/cfNCH_5JqeQ 

Voor meer informatie over de bedevaart, neem contact met  het secretariaat via tel.nr.: 06-10974472.
Informatie en vele praktische zaken over de Handelse processie zijn ook te vinden op de website en Facebookpagina:
www.Handelseprocessie.nl
www.facebook.com/handelseprocessie

Uit de krant