Fred Emmerik is aangesteld als lijsttrekker van Samen voor Valkenswaard tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.
Fred Emmerik is aangesteld als lijsttrekker van Samen voor Valkenswaard tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Jongeren versterken Samen voor Valkenswaard

Algemeen 194 keer gelezen

VALKENSWAARD - Fred Emmerink is aangesteld als lijsttrekker voor Samen voor Valkenswaard. In maart komend jaar doet de lokale partij voor de tweede keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dankzij de oprichting van een eigen jongerenafdeling is er daarnaast ook het nodige vers bloed: de kieslijst kent maar liefst negen jongeren.

De eerste deelname in 2018 leverde Samen voor Valkenswaard direct twee zetels op. Die worden momenteel bezet door Emmerink en Ton van Hees. De partij gaat de komende gemeenteraadsverkiezingen in met een kieslijst met 25 personen, onder wie dus ook negen jongeren. Het positieve gevolg van de oprichting van een eigen jongerenafdeling in mei van dit jaar.

Vier pijlers

Samen voor Valkenswaard richt zich op vier pijlers: sociaal, veiligheid, leefomgeving en regionaal. Daarnaast heeft ook de jongerentak eigen inbreng kunnen leveren, en dus is er ook bijzondere aandacht voor onderwerpen als tiny houses, het instellen van een zelfbewoningsplicht bij nieuwbouw om jongeren een kans te geven, een bruisend dorp en het vereenvoudigen van evenementenvergunningen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant