Vanwege werkzaamheden is het fietspad door natuurgebied de Malpie momenteel niet toegankelijk.
Vanwege werkzaamheden is het fietspad door natuurgebied de Malpie momenteel niet toegankelijk.

Fietspad door Malpie langer afgesloten

vr 26 nov 2021, 10:18 Algemeen 33 keer gelezen

VALKENSWAARD - Fietsers die graag door natuurgebied de Malpie trekken, moeten nog wat langer geduld hebben. Eigenlijk zou het asfaltonderhoud aldaar inmiddels zijn afgerond, maar omdat op diverse plekken een slechte ondergrond werd aangetroffen zijn de werkzaamheden met twee weken verlengd.

Het natuurgebied gelegen tussen Valkenswaard en Borkel en Schaft wordt tevens met steenmeel verrijkt om de bodemkwaliteit aldaar te verbeteren. Steenmeel heeft namelijk een positief effect op de zuurgraad. Binnenkort stuurt Bosgroep Zuid Nederland daarom een helikopter over de Malpie om het meel te verspreiden.

Extra reparaties

Ondertussen wordt ook aan het fietspad door het natuurgebied gewerkt. Vanwege asfaltonderhoud aan het pad tussen de Molenstraat in Valkenswaard en de Dorpsstraat in Borkel geldt momenteel al een afsluiting, maar omdat er meerdere plekken met een slechte ondergrond zijn aangetroffen wordt deze met twee weken verlengd. Daar moeten namelijk extra reparaties worden uitgevoerd. Het fietspad is volgens planning vanaf vrijdag 3 december weer toegankelijk.

Uit de krant